Напишете дума/думи за търсене

Съвети за коса, които всяка жена трябва да знае

Косата винаги е свързвана с представата за женственост. Ако искате да се радвате на здрава и красива коса, достатъчно е да сте наясно с няколко дребни хитрости.

Цъфтящи краища

Това е проблем, с който се сблъсква всяка жена. Сложно е да се примирим, тъй като косата стърчи на всички страни и е почти невъзможно да бъде укротена. За да се справите, е необходима подстрижка, най-добре с гореща ножица. Ефектът след такова подстригване е осезаем – още след първата процедура краищата не се раздвояват дълго време, косата е блестяща и еластична. За профилактика използвайте маски и балсами с мед, зехтин и протеини.

Косопад

Есента е сезон, през който косата е подложена на стрес – ниски температури, сух въздух в помещенията с климатици, използване на шапки. Косопадът е сложен проблем, за който понякога не са достатъчни само козметични средства. За да го избегнете, най-добре е да действате превантивно, а есента е чудесно време за това. Започнете с повишен прием на плодове и зеленчуци, както и на витаминни комплекси, специално предназначени за подхранване на косата. Ако косопадът продължава повече от 3–4 седмици, непременно се обърнете към специалист.

Суха коса

Често сухата коса е съпроводена с усещане за стегната кожа на главата. В този случай косата и скалпът се нуждаят от допълнително подхранване с шампоани и маски, съдържащи екстракти от плодове, минерали, масла и витамини. Ако кожата на главата е станала прекалено чувствителна, използвайте масло от репей – втривайте го в корените и не след дълго ще усетите ефекта. За хидратация на косата действат добре продуктите с хидролизиран яйчен белтък. Водоразтворимият екстракт от яйца съдържа протеини, които реструктурират, овлажняват и защитават косъма. Възстановяващите му свойства защитават косата и скалпа от вредните въздействия на околната среда.

Мазна коса

Този тип коса е резултат от неправилната дейност на мастните жлези, а причина може да са хормонални нарушения и стрес. За целта мийте косата през ден с мек шампоан и никога не използвайте прекалено гореща вода. Прилагайте маски с натурална бяла глина – те отлично абсорбират излишъка от мазнина и свиват порите. Нанасяйте балсам само в краищата на косата.

Тънка коса

С този проблем се сблъскват най-вече жените, които често са на диета, както и тези, които в студените месеци не носят шапка – скалпът е много чувствителен и неизбежно му се отразяват липсата на хранителни вещества и ниските температури. За да се справите, включвайте редовно в менюто си свежи плодове и зеленчуци и протеини. Използвайте специална козметика за тънка и увредена коса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X