Напишете дума/думи за търсене

4 съвета за красота, когато бързаме

Липсата на време не е оправдание. Предлагаме 4 съвета, които ще ви помогнат да изглеждате безупречно дори когато нямате ценни минути за грим и прическа.

Не губете време за тена на лицето

По-добре поспете половин час повече, отколкото да прекарате това време в педантично нанасяне на класическите фон дьо тен и пудра. Една от най-актуалните тенденции в момента е така нареченият non-touring – натурален, сияещ тон на лицето. Нанесете с пръсти на кожата малко праймер (основа за грим) и ВВ крем. Ако искате да сте по-прецизни, леко подчертайте скулите с автобронзант или използвайте розова пудра вместо руж: сложете няколко точки на скулите и размажете с пръсти. И това е напълно достатъчно.

Спестете време от грим за веждите

За бърз макиаж на веждите използвайте сенки под формата на молив – и просто уплътнете веждите. Тези beauty SOS средства се предлагат от много козметични фирми, така че лесно ще намерите подходящия за вас нюанс. Още един вариант за бързо приглаждане на веждите е гел или балсам за устни (нямате нужда от специална четка, използвайте пръстите си).

„Уволнете” молива за устни

Този сезон наред със сложния омбре макиаж на мода е и гримът за устни с размазани контури – нанесете червилото смело, направо с пръсти, дори да е в тъмен цвят. За да отстраните излишния блясък, използвайте пудра. В идеалния случай ефектът ще е все едно червилото ви е „преживяло” няколко целувки.

Направете си кок

Ако нямате време не само за сложни прически, но дори да измиете косата си, нанесете сух шампоан и съберете косата на кок, като я закрепите с фиби на върха на главата. В зависимост от предпочитанията си може да оформите кока по-стегнат или леко небрежен. При положение че имате вкус към екстравагантното, направете два кока и ги фиксирайте с игли. Ако косата ви е къса, е още по-лесно – нанесете малко стилизиращо средство, разрошете игриво и хуквайте по всекидневните си задачи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X