Напишете дума/думи за търсене

Да си отгледаме красиви вежди

Настана време и по-гъстите вежди да видят бял свят. Те са шармантни и дават на лицето ви характер и дълбочина.
Да ги поддържате във форма не е толкова трудоемко, но си имат и своите особености, които лесно може да посрещнете с няколко натурални продукта под ръка.

Борово масло

Отколешен природен лек, който ще ви помогне за по-царствения вид на веждите. Правете масажи с него, това ще стимулира кръвообращението и ще съдейства за здравия им растеж. Най-добре нанасяйте олиото през нощта, а на сутринта го отмийте.

Сок от лук

Звучи странно, но пък върши чудеса. Сокът от лук е пълен със сяра, която подпомага растежа и плътността на веждите. Масажирайте веждите си с него, оставете течността да подейства пет минути и изплакнете.

Вазелин

Този продукт действа чудесно на веждите, като ги овлажнява и подхранва. Освен това вазелинът помага да вкарате в ред тяхната рошавост.

Оранжеви и жълти храни

Те са богати на витамин А, от който тялото има нужда, за да произвежда здрави косми и коса. Намерете място в менюто си за моркови, чушки, пъпеш и сладки картофи.

Слънчогледови семки

Тези ядки са пълни с витамин Е, а нутриентите в тях помагат за здравата коса, кожа и нокти. Печените слънчогледови семки са по-вкусни със сол, но опитайте да ги консумирайте без тях – така ще държите в норма и приема на натрий.

Жълтъци

Разбийте добре жълтък-два и ги поставете плътно върху веждите си. Оставете ги да свършат магията си за 15 мин и измийте. Това ще даде на косъма протеини, помагащи за растежа на здрави косми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X