Напишете дума/думи за търсене

6 летни трика за красота

В началото на всяко лято ни се струва, че животът е по-прелестен от всякога, че морето е до колене, че слънцето не гори кожата ни въпреки своите усилия...

За да удължим това усещане, е добре да положим дребни усилия, запазваки доброто здраве и на кожа, и на коса, и на тялото като цяло.

1. Използвайте бебешка пудра вместо дезодорант

Ползвайте бебешка пудра върху подмишниците, за да предотвратите миризмата и мокротата през лятото в тази зона. Тя има отлични абсорбиращи качества. Може също така да поръсите от нея в обувките си, ако краката ви са склонни към изпотяване и лош мирис.

2. Кокосово масло

Обичате да плувате в басейна на хотела, но се притеснявате, че косата ви изсъхва от хлора? Имаме решение за вас. Преди да влезете във водата, сложете малко кокосово масло върху косата. Това ще я направи още по-красива и блестяща и ще попречи на химикала да я изсуши.

3. По-тъмна основа

Придобиването на тен през лятото е неизбежно, но няма нужда да купувате всяка седмица по-тъмна основа, за да стои адекватно върху загара на кожата на лицето. Просто добавете течен бронзант към основата, разбъркайте добре и нанесете.

4. Превръзки на подмишниците

Прекалено изпотяване е един от подаръците на лятото. Ако не искате да имате влажни подмишници, които да образуват мокри кръгчета върху тениската, може да сложите ежедневни превръзки върху мишниците. Преди това се уверете, че ръкавите са достатъчно дълги и материята на дрехата не е прозрачна.

5. Ледено алое вера

Понякога може да загубите представа за времето, докато лежите на слънце. Вместо със здравословен тен в края на деня се сдобивате с неприятно слънчево изгаряне. Добър начин да успокоите червената и раздразнена кожа е да използвате гел от алое вера върху мястото на изгарянето. Но още по-ефикасно ще бъде, ако поставите гела във форма за лед, да го замразите, и след това да използвате кубчетата, за да донесете известно облекчение на засегнатите части на тялото.

6. Ветроустойчива пола

Случва ли ви се да не обличате пола в по-ветровит ден, защото не искате да се чувствате като Мерилин Монро с прословутата развята рокля над шахтата на метростанцията? За да предотвратите този ефект, най-добре зашийте дребни монети в подгъва на полата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X