Напишете дума/думи за търсене

4 начина да изглеждаме перфектно без грим

Всяко лято на мода идва естествената красота. А и по време на ваканцията не ни се иска да губим твърде много време в гримиране. Затова ви предлагаме 4 хитрости, които ще ви помогнат да изглеждате чудесно без грим.

Освежаване

Правилната сутрешна грижа за лицето ще ви осигури сияйно излъчване през целия ден. Ако след бурна вечер забелязвате в огледалото сенки под очите или отоци, ще ви спасят колагеновите пластири за очи. Сложете ги предварително в хладилника за няколко минути – това ще усили ободряващия им ефект. След това може да нанесете на клепачите изсветляващ крем. По същия начин въздействат и маските за лице във вид на гел – те имат дрениращ ефект и придават приятна руменина на лицето. Освежаващият хладен душ и кубчетата лед са добре известен и изпитан начин за свежа и еластична кожа.

Кокосово масло

Кокосовото масло е любимо средство на козметиците на звездите, тъй като заменя много готови козметични продукти: прекрасно почиства грима, овлажнява и подхранва кожата. Нанасяйте го редовно на устните, за да предотвратите напукването и да ги предпазите от дехидратация под въздействието на слънцето и вятъра. Ще усилите въздействието на кокосовото масло, ако предварително сте масажирали устните с мек скраб.

Грижа за веждите
Когато нямате грим, веждите излизат на преден план, поради което трябва да са в
идеално състояние. През този сезон на мода са естествените вежди, но все пак е необходимо внимателно да отстраните косъмчетата, които са по-високо и по-ниско от линията на растеж. Непременно ги сресвайте с четчица и нанасяйте прозрачен гел за вежди.

Заменете спиралата за мигли с вазелин

Вазелинът е идеално средство, което ще ви помогне да се впишете в актуалната за това лято тенденция „мигли без спирала” – той ги прави по-гъсти и тъмни, а погледът става по-открит и сияещ. Освен това, когато подчертаете миглите си с вазелин, няма да се притеснявате, че ще се размаже или разтече в жегата. Гримьорите съветват да поставите малко вазелин на чиста четка от спирала и да нанесете два слоя на горните мигли – това е напълно достатъчно. Ако не желаете никаква козметика на миглите си, може да ги извиете – с щипка (най-добре използвайте силиконова, а не метална) или с обикновена чаена лъжичка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X