Напишете дума/думи за търсене

Гроздето - пръв приятел на женската красота

Кремове за ръце, маски за лице и балсами за коса приютяват в състава си екстракт от грозде или от неговите семки. То и в натурален вид може да ни е от полза, както да го разнесем по кожата си, за да я хидратира, така и за да ни нагости с витамините си. Нека властва на трапезата и в помадите ни за красота, защото върши ценна работа.

Детокс с грозде за здраве и бляскава кожа

Идеален начин за изхвърляне на токсините от тялото и то по много вкусен начин е да хапваме от 1 до 3 дни само грозде, но без да надхвърляме 2 кг на ден от него. А гроздето ще ни се отблагодари за доверието с витамините А, В, С, К, с минералите - калций, калий, магнезий, фосфор, желязо, селен, фолиева киселина, с ензими. Само че 3 дни преди детокса трябва да хапваме само леки сурови растителни храни, а вечерта преди старта да изпием 1 ч.ч. чай сена, който има разхлабващо действие. Той ще ускори пречистващия процес. Гроздето може да мушваме с люспите и семките, защото те съдържат ресерватрол - мощен антиоксидант с подмладяващи свойства, който увеличава стабилността на ДНК и продължителността на живота.

Красиви отвътре навън

Плодът на Боговете са ценели и гъркини и египетски красавици, защото гроздето забавя стареенето на кожата, изглажда бръчките по лицето и укрепва стените на кръвоносните съдове. Като го хапваме, то сякаш покрива ноктите ни със слой здравина и се сдобиваме с нечуплив маникюр и педикюр. Че и костите подхранва. Ядем ли го редовно, косата ни ще заблести, а кожата ни ще стане кадифена. Освен това гроздето усилва обмяната на веществата и по-точно водно-солевата. Минералните соли, които се съдържат в него, заедно с органичната киселина, повишават алкалната реакция на кръвта. А колкото по-алкално е нашето тяло, толкова по-здрави и в тонус сме ние самите. Друга негова важна роля е, че стимулира отделянето на урина и по този начин пречиства кръвта, бъбреците и пикочните пътища и оттам заблестяваме съвсем. Гроздето усилва перисталтиката на червата, особено на дебелото черво и ни помага да слабеем.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X