Напишете дума/думи за търсене

9 превъзходни съвета, за да накараме кожата на лицето да сияе

Всички знаем поговорката, че по дрехите посрещат, по ума изпращат. Отдавна обаче освен по дрехите, посрещат и по кожата на лицето ни. Звучи ви странно? Тя дава много негласни отговори за вашето състояние и здраве. Не всеки се ражда красив, но всеки може да полага грижи за добрия си външен вид.

Предлагаме ви 10 безценни съвета, които ще ви помогнат да поддържате кожата на лицето сияеща.

1. Не използвайте бебешки крем

Вероятно много пъти сте били съветвани да използвате крем за бебета, особено в студено време. Да, това прави кожата по-мека, но за кратко време. В него се съдържа ланолин, който е полезен само за деца, защото клетки на кожата при бебетата бързо се обновяват и нямат време да произведат естествена защита. Но тази съставка е вредна за възрастните.

2. Нанасяйте крема върху влажна кожа

След като измиете лицето си, не го изсушавайте с кърпа. Нанасянето на крем върху влажна кожа е най-добрият начин да се даде тласък на неговото действие. Влагата на кожата ще й помогне да абсорбира повече подхранване от крема.

3. Използвайте сода за хляб

Содата бикарбонат е универсален продукт, който може да използвате и като ежедневно почистващо средство или като маска за лице. Тя е натурален ексфолиант и премахва горния слой на кожата, без да причинява прекомерно дразнене.

Маска със сода за хляб

За превенция срещу акне и премахване на мръсотия и мазнини, смесете 1/2 супена лъжица сода за хляб и 1 супена лъжица топла вода и направете паста. Преди да нанесете върху кожата, изплакнете лицето с топла вода. Поставете пастата с помощта на пръстите. Оставете за 5-10 минути и измийте. След тази процедура се препоръчва да се нанесе хидратиращ крем.

Мед и сода за хляб

С помощта на тази маска получавате допълнителния ефект на меда, който помага за изглаждане на кожата и отпушване на порите. Смесете 1 ч.л. суров мед с 1/2 ч.л. сода за хляб. Измийте лицето и го подсушете, след това нанесете сместа върху лицето и шията, масажирайте няколко минути. Оставете за 10 минути и след това изплакнете с топла вода. Внимавайте, ако сте с чувствителна и раздразнена кожа. Винаги е по-добре да тествате маска първо върху кожата на ръката.

4. Дръжте крема за околоочния контур в хладилника

Събудили сте се отново с подпухнали очи и нямате време да приготвите и нанесете студени пакетчета с чай или пресни краставици, защото закъснявате за работа. Затова най-добре дръжте крема за околоочен контур в хладилника. Това ще помогне да се отървете от подпухналостта, а едновременно с това ще подхраните кожата около очите си.

5. Добавете масло от гроздови семки в тонера

Маслото от гроздови семки действа като серум против стареене, което помага на кожата да се регенерира и поднови. То е много нежно, овлажнява слоевете на кожата и прави цвета й по-свеж и по-гладък. Просто добавете 1 ч.л. масло от гроздови семки към тонера и почиствайте лицето всеки ден с тази смес. Това ще ви спести много пари от купуването на скъпи кремове и може дори да помогне за премахването на проблема с пъпките.

6. Използвайте прозрачно фолио, за да се отървете от черните точки

Използвайте този трик не по-късно от 10 минути след душ или след измиване на лицето. Нанесете по-дебел от обичайния слой крем за лице върху областите, които имат черни точки. Поставете парче прозрачно фолио отгоре. Изчакайте 10 минути и го махнете. Увийте с мека салфетка двата показалеца и натиснете леко зоните с черните точки. Ще ги почистите за нула време. След процедурата нанесете върху кожата тонер.

7. Използвайте масло вместо хайлайтър

Няма нужда да използвате хайлайтър през цялото време, за да придадете блясък на скулите. За тази цел може да използвате любимото си масло или серум. Тези два козметични продукта ще хидратират кожата и ще й помогнат да изглежда по-естествено. След като нанесете грима, сложете няколко капки от маслото върху дланта си. Натопете четка за грим в него и нанесете върху областите, които обработвате с хайлайтър.

8. Направете си тонер от лимонена трева

Азиатците определено знаят как да изглеждат по-млади и отдавна са разбрали, че лимонената трева има невероятни ползи за здравето и красотата. Тонер, който съдържа тази билка, прави кожата гладка. Освен това може да го използвате, ако кожата ви е раздразнена, има пъпки или екземи.

Варете прясната лимонова трева в чаша вода, докато течността се намали наполовина. Оставете да изстине. След това направете двойна доза зелен чай и смесете двете течности в еднакви пропорции. Добавете 5-6 капки етерично масло от лимонена трева.

9. Смесете натрошен аспирин с масло от каламин

Това е много ефективно средство срещу дефекти и пъпки, защото аспиринът намалява възпалението. Смачкайте таблетка аспирин, след това го смесете с каламинов лосион или масло. Нанесете го върху засегнатите участъци и оставете да действа 15 минути. След това внимателно изплакнете.

Бонус

Ако работите много и не спите достатъчно, кожата около очите изглежда подпухнала и суха. За да се отървете от този проблем бързо, смесете капка хайлайтър, течен консийлър и хидратиращ крем за очи заедно.

Нанесете от сместа с потупване върху зоната около очите. Ще свърши чудеса, но внимавайте с количеството хайлайтър, който използвате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X