Напишете дума/думи за търсене

7 начина, по които алоето помага на красотата и на здравето

Ако имате алое вера, което седи на кухненския перваз в качеството си само на украса, може би не е лошо да прочетете тези редове.

То върши чудеса за красотата.

Предлагаме ви 7 начина, по които може да използвате алое вера като част от ежедневната ви разкрасителна програма.

Подпомага растежа на косата. Ако нанесете алое вера върху косата, тя ще порасне дълга и разточително красива благодарение на витамините А, С и Е, които се съдържат в него. Правете това веднъж седмично за 20 минути и скоро ще видите резултата. Може да го използвате всеки ден като балсам.

Вижда сметката на лошия дъх. То може да се използва като противовъзпалително средство, успокояващо стомашните киселини, което пък ще помогне в борбата с лошия дъх. Ако пиете алое вера, разредено с вода, всеки ден, ще забележите подобрение в устната хигиена.

Натурален гел за бръснене. Алоето може да се използва като копринен гел за бръснене. Бръсненето с това растение е по-добро за чувствителната кожа от всякаква козметика, защото е натурално и насърчава растежа на нови кожни клетки.

Лекува пришки. Лесно е да получите пришки след дълъг ден на високи токчета. Ако разтриете с алое вера засегнатото място, това ще намали зачервяването и подуването.

Помага при досадни ухапвания от комари. Ако сте покрити с ухапвания от тези инсекти, натрийте алое вера върху тях. Това няма да ви даде възможност постоянно да почесвате засегнатите участъци и ще намали подуването.

Намалява нивото на кръвната захар. Приемането на таблетки алое вера ще помогне за намаляване нивата на кръвната захар. Това означава, че може да бъде полезен и при лечение на диабет.

Подобрява храносмилането. Пиенето на алое вера помага за правилното храносмилане. Консумирането му под формата на напитка може да излекува синдрома на раздразненото черво и други стомашно-чревни състояния. Ако консумирате алое вера 3-4 седмици, ще забележите положителни резултати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X