Напишете дума/думи за търсене

Кремът за ръце е крайно недостатъчен

Вече извадихме дебелите якета и шалове, но за ръкавиците много от нас се сещат едва като настъпи дълбока зима, а студът неминуемо се отразява на ръцете ни. Те често са подложени на най-голям „стрес“ – леден въздух, дъжд, вятър, а у дома – препарати за миене и много топла вода – всичко това е пагубно за гладките и нежни ръце.

1. Ексфолиране

То е задължително, за да се отървете от мъртвите клетки. Без ексфолиране, каквито и кремове за хидратиране да ползвате, те никога няма да имат максимален ефект, защото първо трябва да се отстрани горният слой на кожата, за да може кремовете да бъдат усвоени. Най-добре е да се практикува два пъти седмично, но не агресивно, за да не се разранят ръцете.

Важно! Не използвайте за ексфолиране на ръцете продукти за ексфолиране на тялото, защото те са много по-силни. Ако не искате да си купувате отделен продукт само за ръцете, по-добре използвайте този, който е за лице. Ексфолиантът се нанася на тънък слой и трябва да се втрива внимателно с кръгови движения, като не забравяйте и участъците около ноктите, които често са прекалено сухи.

2. Измиване

Често ние си мием ръцете над десет пъти на ден и ако използваме силен сапун, рискуваме да изсушим кожата. Като добавим към това и множеството препарати за почистване и миене на съдовете, направо сами съсипваме ръцете си. Ако говорим за домакинско миене и почистване е задължително да се използват ръкавици. Вземете си обаче такива без талк, защото той също има неблагоприятен ефект върху кожата и най-вече върху маникюра. Когато става дума за обикновено измиване на ръцете се препоръчва да се купуват течни сапуни на основата на кремове, които са подходящи са многократно използване през деня.

Важно! Внимавайте с антибактериалните гелове, които се насят на ръцете без отмиване. Дори и много удобни при пътуване или ако професията ви го изисква (ако сте лекар или зъболекар например), всъщност са изключително неблагоприятни за всекидневна употреба. Те са с високо спиртно съдържание и понеже не се отмиват, остават като слой върху кожата и я изсушават.

3. Хидратация

Всички знаем, че трябва да хидратираме ръцете си, но много от нас го правят некачествено – без предварително ексфолиране или с нанасяне на крем сутрин преди да се заемем с множество домакинска работа, с което го отмиваме. Хидрацията трябва да се прави добре планирано. Идеалният вариант е вечер преди лягане ръцете да се намазват с хидратиращ крем, ако може на дебел слой, като отгоре сложите специални козметични копринени ръкавици, за да не изтриете крема във завивките, а да му помогнете да попие в дълбочина.

Важно! Не забравяйте ноктите. И те имат нужда от вечерни процедури поне веднъж седмично. Натопете ръцете си за десетина минути в топла вода със сока от половин изцеден лимон.

4. Грим

Да, понякога и ръцете имат нужда от малко продукти, за да бъдат прикрити несъвършенствата им. Идеални са BB кремовете, които нанесени на много тънък слой, могат да прикрият всякакви червени или тъмни петна. За по-силно изразени петна може да се използват дори продукти против кръгове под очите, но трябва да се нанасят само на малък участък и да се оставят да попият добре.

Важно! Никога не използвайте такива продукти за ръце, ако сте с дълги ръкави или сте облечени в бяло или черно, защото рискувате да се изцапате.

5. Слънцезащита

Дори и в студените месеци ние имаме нужда от продукти за UV защита и то не само за лицето, а и за ръцете, защото продължителното излагане на слънце, дори и есенно, има неблагоприятен ефект върху кожата им, която се набръчква и покрива с тъмни петна. Затова е добре, когато избирате крем за ръце, той да има и UV защита.

Важно! Добре е да помислите и за ръкавици, особено ако работите навън или шофирате дълго, не само заради студа, но и заради слънцето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X