Напишете дума/думи за търсене

Ефикасни домашни процедури за загрубели ръце

Понякога ги чувствате като шкурка, а в по-добрите дни просто избягвате да се докосвате до материята на тънките си дамски чорапи. Защото кожата ви е напукана, изпръхнала, лющеща се и неособено приятна за гледане. Причините може да са много, сред тях и някои заболявания като екзема например. Но в повечето случаи загрубелите ръце са жертва на агресията на външната среда. Може да им помогнете да бъдат по-красиви в домашни условия.

Избягвайте сапуна

Доколкото е възможно или поне силно и изкуствено ароматизираните сапуни, тези със сулфати и консерванти, както и дезинфектантите за ръце, които изсушават кожата и влошават състоянието й допълнително. Използвайте овлажняващи средства за почистване на кожата и винаги ги изплаквайте старателно.

Доверете се на зехтина

Спокойно може да угодите на стомаха си, като подправите салатата с него, а след това да угодите и на ръцете си с безценен зехтинов масаж. Сложете няколко капки от затоплената мазнина в дланите си и след това разтривайте внимателно ръцете в продължение на 5-10 минути. Повторяйте процедурата два пъти дневно. Може да смесите също равни количества зехтин и захар и да натриете с получения скраб дланите. Изчакайте 5 минути и след това изплакнете с вода. Подсушете ръцете с попиване и нанесете овлажнител. Два пъти седмично е достатъчно да повторяте тази процедура.

„Нахранете“ ги с овесени ядки

Буквално. Смесете една супена лъжица с малко мед и вода и нанесете на ръцете. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете с хладка вода. Овесените ядки имат антиоксидантно, почистващо, успокояващо и овлажняващо за кожата действие.

Възползвайте се от силата на кокосовото масло

В него има много полезни вещества и същевременно успокоява раздразнената кожа на ръцете. Намажете ги с маслото и масажирайте около 5 минути. Добре е да направите процедурата преди лягане. Ако може да изтърпите, дори сложете меки памучни ръкавици на ръцете за през нощта.

Не подценявайте млечната сметана

Тя има висока масленост и е полезна за овлажняване на кожата. Освен това съдържа млечна киселина, която има нежно ексфолиращо действие и помага за поддържането на естествената киселинност на кожата. Използвайте заквасена сметана и намажете с нея ръцете. Оставете я да подейства около 10 минути. Добрата новина е, че може да прилагате тази разкрасяваща процедура ежедневно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X