Напишете дума/думи за търсене

8 съвета за правилна грижа за кожата и тялото

Оказва се, че най-срещаният проблем при жените е сухата кожа. 42% харчат повече от 400 лева годишно за решаване на този проблем, който може да доведе до бързо стареене. Но също така е важно да знаете как да използвате козметика, за да не навредите още повече на кожата си. Има някои определени правила за използване на глинени маски, които е по-добре да спазвате, за да не направите кожата на лицето си още по-суха.

Кои съвети за красота е добре да спазваме, за да не съжаляваме по-късно?

1. Дръжте глинените маски върху лицето кратко
Чудесно е да използвате маски, за да помогнете на кожата на лицето ви да остане по-млада, но може да й навредим, ако ги използваме неправилно. Според дерматолозите глината абсорбира излишните масла. По-добре е да не я оставяте на лицето си твърде дълго, защото кожата може да стане много суха.
Целта е просто да абсорбираме излишната мазнина, но не цялата. Следвайте препоръките за правилното използване на продукта върху опаковката или го изплакнете 2-5 минути след като почувствате стягане.

2. Следвайте определен ред, докато нанасяте козметика
Дерматологът д-р Денди Енгелман дава съвети как да подобрите рутинната си грижа за кожата. На първо място винаги трябва да започнете с наслояване на продуктите с най-лека консистенция. Например тонер, след това серуми и ампули. Слънцезащитният крем трябва да е последното нещо върху лицето.
Той трябва да се прилага ежедневно, а не само през лятото. Дори 10-15 минути на слънце на ден могат да увредят кожата и да ускорят стареенето.

3. Без слънчеви бани, ако имате пресни белези
За да предотвратите бързото стареене на кожата, трябва да се грижите правилно за вашите белези. Може да се нараним случайно, но не бива да забравяме, че белезите остават за дълго време, понякога завинаги, и да продължат да се развиват дори след като самата рана зарасне. По-добре е да избягвате слънчевите бани, ако имате пресни белези. А ако са на видимо място, трябва да нанасяте слънцезащитен крем всеки път, когато излизате навън.
Защитата от слънце може да намали оцветяването в червено или кафяво на белезите. Лекарите съветват да използвате широкоспектърен слънцезащитен крем със SPF от 30 или повече.

4. Не се отказвайте от шоколада
Ако сте решили изцяло да изключите шоколада заради диетата си, може да искате да промените решението си. Първо, телата се нуждаят от захар, за да имат енергия и за да оцелеят. Второ, тъмният шоколад е здравословен. Какаото е богато на флаваноли, които могат да помогнат за защита на сърцето. Тъмният шоколад съдържа до 2-3 пъти повече какаови вещества, отколкото млечният шоколад. Флаванолите помагат за отпускане на кръвоносните съдове, за подобряване на притока на кръв и за понижаване на кръвното налягане.

5. Не приемайте популярните диети за правилни за вас
Ако има шум около нова диета, не го приемайте за 100% полезна. Винаги проверявайте фактите за храненето и за това как работи. Освен това телата ни са индивидуални и това, което работи добре на един човек, няма да работи за друг и дори може да му навреди.

6. Носете обувки с различна височина на токчетата
За да поддържате краката и стъпалата си здрави, трябва да носите различни видове обувки и височината на токчетата, които носите. По-добре е да не носите плоски обувки през цялото време, защото мускулите на прасеца могат да се удължат. И обратното се случва, ако носите само високи токчета - мускулите на прасеца могат да се съкратят.

7. Ексфолирайте подмишниците си
Козметиците предлагат да ексфолирате не само лицето, краката и ръцете си, но и подмишниците си. Може да го правите веднъж или два пъти седмично – помага за стимулиране на обновяването на клетките и отпушване на порите. Помнете, че кожата на подмишниците е много чувствителна, така че го правете много нежно.

8. Пийте повече, ако не сте спали достатъчно
Забелязано е, че спането 6 или по-малко часа причинява до 59% по-висок риск от дехидратация. Така че, ако не спите 7 до 8 часа на ден, пийте повече вода, за да възстановите водния си баланс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X