Напишете дума/думи за търсене

Как да помогнем на сухите ръце (+рецепта за домашна маска)

В ситуацията, в която се намираме, за всички е ясно, че миенето на ръцете е от съществено значение и трябва да се случва постоянно. Вече половината човечество от женски пол се оплаква от рани по ръцете си и е в шок от това дали ще може да върне гладката си кожа.

Ползвайте добър крем за ръце
„Важно е да овлажнявате ръцете си по няколко пъти на ден. Потърсете подхранващи кремове за ръце с витамин Е и серамиди, които да хидратират и да предотвратяват по-нататъшна загуба на влага, както и напукване – съветва д-р Юсра, основателка на dryusra.com. - Не се притеснявайте, че кремът за ръце ще попречи на ефективността на сапуна и дезинфектантите.“ Лекарката съветва, след като почистим ръцете си, да добавим веднага крем с минимални добавки от аромат и оцветител.

Използвайте щадящи сапуни
Много хора се притесняват, че щадящите сапуни не са толкова ефективни срещу микробите, но това не е вярно. Изберете сапун с овлажняващи емолиенти.

Избягвайте абразивните препарати
Искате да почистите ръцете от микробите, а не да махнете всичко от тях. Затова дръжте абразивните препарати далеч от кожата на ръцете си – те може да причинят сериозни наранявания.

Спете с памучни ръкавици
Преди лягане намазвайте ръцете си с дебел слой крем и слагайте памучни ръкавици. Оставяйте ги за цялата нощ.

Мийте с латексови ръкавици
Когато миете дома си или перете на ръка, ползвайте латексови ръкавици. Така ще минимизирате пораженията върху кожата си.

Направете си домашна маска за ръце
Необходими продукти:
1 узряло авокадо
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжички обикновено кисело мляко
10 капки сандалово дърво
8 капки мирта (етерично масло)

Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки и ги разбъркайте в блендер. Нанесете маската върху ръцете си и ги увийте в найлонови торбички, като поставите отгоре кърпа. Оставете да подейства 30 минути и след това изплакнете с топла вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X