Напишете дума/думи за търсене

Искате хубава кожа. А сложихте ли си серум?

Ако прочетете върху който и да е козметичен продукт, че премахва бръчки, бъдете сигурни, че ви лъжат. Не може да премахнем бръчката, която вече съществува, но може да подобрим вида на кожата си като цяло и да работим за превенция, така че да няма сериозни проблеми и бръчки в бъдеще.

Много жени смятат, че доброто почистване на лицето и поставянето на крем са достатъчна грижа. Това далеч не е така обаче.

Как се образуват бръчки и фини линии

Фините линии и бръчките са част от естествения процес на стареене, тъй като с годините кожата ни изтънява, става по-суха и губи от своята еластичност. Истината е, че грижата за кожата трябва да започне още, когато сме съвсем млади. Към средата на 20-те ни години намалява производството на колаген, вследствие на което структурната цялост на кожата отслабва и това води до нейното отпускане и образуването на бръчки.

Външни и екологични фактори също играят роля. Замърсяването на околната среда и въздуха, ултравиолетовите лъчи и вредни навици като тютюнопушенето ускоряват тези процеси и допринасят за деградацията на здравите клетки и съединителната тъкан на кожата.

Как ни помагат серумите

За разлика от кремовете и лосионите серумите могат да отидат по-дълбоко в слоевете на кожата. Те са по-течни и по-лесно проникват навътре, а по този начин дават и по-добри резултати от крема, на който повечето от нас основно разчитат.

Серумите с anti-age съставки активизират образуването на колаген и по този начин ни предпазват от поява на нови бръчки и фини линии. Някои от тях притежават съставки, които предотвратят окисляването и модифицирането на клетъчните компоненти, включително много важните ДНК мутации, причинени от ултравиолетовото лъчение, а други предотвратят окислението на липидите, запазвайки клетъчната цялост.

Как да изберем правилния серум за нашата кожа

Преди всичко трябва да познавате добре вида на кожата си. Имайте предвид, че кожата се променя и е възможно да сте били с нормална кожа преди време, а днес да сте примерно със суха или комбинирана. Най-добре потърсете помощта на дерматолог, който да установи вида на кожата ви.

Когато избирате козметика, не гледайте какво пише отпред на етикета! Научете се да оценявате козметичните продукти по състава, който обикновено е изписан с най-миниатюрни букви отзад или на гърба на опаковката. Ще продължим да ви информираме със статии за това как правилно да избирате козметика, но ето няколко съставки, с които може да започнете това полезно познание.

Витамин С

Известен със своята съществена роля в стимулирането на синтеза на колаген, витамин С може да работи и като ефективен ексфолиант и да обновява най-горните слоеве на кожата. Освен това е мощен антиоксидант и ще се погрижи за намаляване на уврежданията, причинени от свободните радикали. Това, от своя страна, подобрява текстурата на кожата и се грижи да не се появяват нови бръчки.

Хиалуронова киселина

Като мощен овлажнител хиалуроновата киселина помага на кожата да запази влагата и предизвиква ремоделиране на колагена, което води до здрава и отлично хидратирана кожа.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X