Напишете дума/думи за търсене

Искате хубава кожа. А сложихте ли си серум?

Пептиди

Високата концентрация на пептиди в серума ви ще стимулира образуването на колаген, а това ще подсили кожата ви и ще я направи много по-еластична.

Стволови клетки

Те имат мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, което помага да предпазите кожата си от увреждане от слънцето, играе роля на отлична превенция срещу бръчки и предизвиква синтез на колаген.

Ретиноли/Витамин А

Допълнително ще имаме статии за ретиноидите, защото те са абсолютната звезда в борбата с бръчките и белезите на стареенето. Най-общо, ретиноидите се свързват с ядрените рецептори и модифицират генната експресия. Имат способността да минимизират бръчките, но също така работят и срещу петна и пигментация. Имайте предвид, че ако включите в рутината си продукт с ретиноид, трябва стриктно да ползвате и слънцезащита от висок фактор, при това ежедневно.

АНА

Алфа-хидрокси киселините като гликолова и млечна киселина се използват предимно като ексфолианти, но могат също така да стимулират синтеза на колаген, да коригират обезцветяването и да подобрят появата на линии и бръчки. Те също ефективно лекуват акне.

Витамин Е

Този липидно-разтворим антиоксидант защитава клетъчните мембрани от уврежданията, причинени от свободните радикали, прекъсвайки верижните реакции, инициирани от тях. Това е една от най-трудолюбивите съставки за грижа за кожата, която предотвратява фотоувреждания, намалява белезите и удебеляването на кожата, както и съответно фините линии и бръчки.

Ниацинамид/Витамин В3

Тази мощна съставка против стареене може видимо да подобри появата на разширени пори, неравномерен тонус на кожата и фини линии.

Изберете подходящия/ите серум/и за вас, но винаги след него/тях нанасяйте и крем за лице, както и слънцезащита. Не подценявайте слънчевите лъчи дори в облачни и мрачни дни. Ако искате да съхраните кожата си млада и здрава, целогодишно използвайте слънцезащита с най-малко 30 SPF.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X