Напишете дума/думи за търсене

Грешки при грижата за кожата, които увреждат лицето

Сигурно ви е писнало от едни и същи съвети, стане ли дума за грижа за кожата. Причината е те да се повтарят в почти всяка статия, свързана с красота, е, че повечето читатели не следват препоръките, които козметичните редактори предлагат.

Ние в Mila.bg не искаме да сме досадни в наставленията си, а ще се опитаме да ви предпазим от 10 от най-разпространените грешки, когато става въпрос за грижата за лицето.

1. Сменяте козметиката твърде често

Може би се боите, че кожата ви ще се приспособи към старата козметика и затова продължавате да сменяте козметичните продукти, за да постигнете по-добър ефект? Това е напразно, защото кожата ви не се приспособява към продуктите за нейната грижа, докато новозакупеният крем може да стане причина за алергична реакция.

2. Всекидневно използвате скраб за лице

Кожата се възстановява без никаква допълнителна помощ, въпреки това доста от нас използват скраб, за да ускорят този процес. Скрабът помага на кожата по-бързо да се отървава от мъртвите си клетки и добре почиства, но ако се прави ежедневно, рискуваме да лишим кожата от защитния й слой.

Най-общо казано, скрабът и грубите четки не са най-подходящите решения за почистване на лицето. Препоръчваме да се подменят с леки химически пилинг. И нямаме предвид скъпи процедури в салоните за красота. В днешно време има много продукти за домашна употреба, които може меко и безболезнено да отстранят мъртвите клетки на кожата. Бадемовият пилинг може да се направи у дома и дори през лятото без риск от пигментация.

3. Не ползвате почистващи препарати за грим

Ако вечер миете лицето си само с вода, разчитайки на нея да свали грима от лицето ви, знайте, че това не е достатъчно. По този начин оставяте козметични частици върху кожата и това може да доведе до запушване на порите, акне и увеличаване на масленото й съдържание.

Преди да измиете лицето си, е по-добре да използвате препарат за отстраняване на грим, като мицеларна вода, масло или балсам за почистване.

4. Използвате една и съща калъфка две седмици

Дори да миете косата си и да почиствате лицето си всяка вечер преди заспиване, възглавницата ви съхранява прах, частици от епител (включително епитела на човека, с когото споделяте леглото си) и козина на домашни любимци. След 2-3 дни възглавницата ви вече има идеалните условия да "обогатите" лицето си с дефекти.

Ако не искате да виждате недостатъци на лицето си сутрин, сменяйте калъфката на възглавницата веднъж на всеки 2 дни. И най-добре сменете памучната с копринена. Това ще ви даде повече шансове не само да предпазите лицето си от обриви, но и от преждевременни бръчки.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X