Напишете дума/думи за търсене

Защо филърите са сред най-желаните терапии от жени и от мъже

- Д-р Ванеска, истина ли е, че все повече жени, а и мъже посещават кабинета Ви в Дерма център "Хил клиник", за да им поставите филъри?

- Бих казала, че пациентите ми са все по-информирани за възможностите на естетичната дерматология. Случва се да идват при мен с конкретна идея, например поставяне на филър, но аз смятам, че посоката е обратна. Според мен добрият външен вид се дължи на комплексна програма за корекции и грижа за кожата по съвет от специалиста. В разговор с пациента стигаме до съгласие какво трябва да се промени и как да се постигне промяната. В зависимост от това, от което има нужда отделното лице, предлагам най-подходящите решения, които може да включват лазерни и радиочестотни процедури, мезоконци, ботокс терапия, плазмо и мезотерапия. Сред най-популярните методи за корекция безспорна са и филърите, но винаги като част от цялостна стратегия.

 - Защо хиалуроновите филъри са толкова широко използвани напоследък?

- В момента биотехнологиите са много напреднали, създават се безпрецедентно чисти и ефикасни продукти, които дават реална възможност за неоперативна контурна пластика. Въвеждам само филъри с временно действие, които са от най-висок клас и качество. Поставянето на филър в различна зона, със съответната плътност и в определено количество прави чудеса с външния вид – оформя по-младежки овал, хармонизира излъчването, повдига контура, подобрява симетрията. Процедурата е абсолютно безопасна, след определено време формулата се разгражда и се отделя по метаболитен път. Комбинацията на ботокс за изглаждане на мимическите линии (гневна бръчка, пачи крак) и резорбируеми филъри за компенсация на изгубен обем неизменно дават добри подмладяващи резултати. Обикновено пациентките ми получават комплименти: „Изглеждаш страхотно, как го правиш?!“ Истината е, че лицето сияе, но следи от процедура няма. Естествената красота е подчертана, младостта е върната.

 - Кои са най-желаните зони за промяна?

- Идеята на филъра е да възстанови обем там, където липсва. Без съмнение при по-младите ми пациенти това е моделирането на устните. На пръв поглед рутинна процедура, но изискваща много усет и техника на изпълнение. Устните са динамични, те трябва да изглеждат максимално естествено, да се разтягат в усмивка, да не пречат на говора, да не се усеща филърът при целувка. Държа да няма свръхкорекция, а да постигна натурална сочност, съразмерност и красота. Ползвам доказаните в практиката динамични RHA продукти на Teosyal, които са изобретени специално за мобилните зони и стават едно цяло със структурата на дермата. За по-млада възраст е особено подходящ и мезолифт с пътен хиалурон за дълга хидратация и блясък без обеми.

При по-зрелите пациенти с филър туширам бръчките и кожните депресии, които се появяват с времето. За постигане на отлично, натурално изражение се изискват специфични умения - "да видиш" как ще се развие остаряването. При различните лица по различен начин се появяват бръчки, отпускане и се губи обем. Филърите с биостимулиращо действие са много подходящи като неинвазивна и дългосрочна антиейдж стратегия, когато става дума за по-уморена кожа. В работата си ползвам Ellanse, който има удължено действие. Това го прави финансово приемлив за голям кръг хора. За мен е от особена важност да въведа безопасно от анатомична гледна точка продукта и буквално да скулптурирам лицето с помощта на едва 1-2 мл от този филър.

Работя много с продукти на Teoxane, техният Redensity е незаменим при корекция на околоочния контур. С негова помощ постигам много фино запълване на депресиите, удивителен ефект върху кожата и способността й да отразява светлината, озаряване на лицето.

На дамите със специални изисквания предлагам единствения изцяло био органичен филър Algeness. Той е създаден основата на пречистен агарозен гел (полизахарид) и има моментален ефект още при инжектирането. С филъра максимално запълвам бръчките или кожни депресии. Той, за разлика от хидрофилните пълнители, които разчитат на привличане на вода и ефектът им се увеличава с времето, предоставя корекцията в пълния й обем на мига.

 За връзка с д-р Лидия Ванеска, "Хил клиник": 02 439 3131

X