Напишете дума/думи за търсене

Кремове от ново поколение: BB, CC, DD, EE

Предлагаме ви бърз, но полезен преглед на основните качества на „буквените кремове“ от ново поколение.

ВВ

Тези кремове станаха популярни благодарение на азиатския пазар, но са създадени в Германия още през 60-те години на 20 век. Формулата на ВВ крема е създадена от дерматолози като ново средство за третиране на кожата след операции. Били са необходими около 10 години, за да стане достъпно за масово ползване. Наименованието ВВ крем се разшифрова като beauty balm или blemish balm - разкрасяващ или маскиращ балсам. ВВ кремовете имат добра покривна текстура и са подходящи за всеки сезон. Овлажняват по-успешно и от най-мощния хидратантен крем, но имат и тониращ ефект. Също така, са снабдени със силен слънцезащитен филтър и анти-ейдж компоненти (влизащи в състава на подхранващи кремове и анти-ейдж серуми). Производителите на ВВ кремовете твърдят, че този продукт може да замени пълноценно пудрата, коректора и останалите тониращи средства.

СС

Тези кремове имат за задача корекция на тена – СС се дешифрира като color correction. Те са създадени първоначално за борба със зачеряванията и жълтеникавия цвят на лицето. Затова текстурата им значително се различава от тази на ВВ кремовете – те са по-леки и по-слабо покривни. СС формулата съдържа в състава си светлоотразяващи частици, благодарение на което прави кожата по-сияйна. СС кремовете са леки, в тях има SPF филтри и антиоксиданти, но няма гъсти покривни пигменти.

DD

Още една стъпка в развитието на „буквените“ кремове са формулите DD. Те означават не толкова равен тен, колкото всекидневна защита и грижа (daily defense, dynamic do-all). Предназначени са за предпазване на кожата от преждевременно стареене и предпазват от вредното въздействие на околната среда. Подходящи са за тези, които имат нужда от качествено овлажняване и защита в комбинация с леко тонално покритие.

ЕЕ

Тази комбинация от букви понякога се разшифрова като extra exfoliation – супер ексфолиране, а първият такъв крем е бил бил предназначен за кожата на тялото. Днес обаче вече има ЕЕ кремове за лице, които се характеризират с лесно нанасяне и свежа текстура.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X