Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим с летните козметични продукти след сезона

Да се съхранява козметиката до следващия сезон понякога е рисково, защото ако не се държат на хладно и тъмно място, някои продукти се развалят. А освен това тенденциите догодина ще са различни. Затова най-добрият вариант е разумно да ги използваме още сега. В предишния брой говорихме какво да правим с тъмния фон дьо тен, яркия руж и цветните спирали. Сега нека се обърнем и към други “летни продукти”.

Яркото червило

Летните червила не винаги подхождат на есенните дрехи. Хитрината е да ги комбинирате с по-тъмни нюанси. Много модерно този сезон е двуцветно червило. Нанесете по-тъмния тон върху едната устна, а по-яркия – върху драгата. Вариант е също да поставите есенното червило върху целите устни, а от летния тон да поставите само в средата като сърце.

Летният лак

Електриково, ментово, коралово… летните лакове са прекрасни, но често изглеждат странни в комбинация с есенното облекло и аксесоари. Не ги оставяйте за следващия сезон обаче, за да не изсъхнат. Запазете ги за педикюра – там фриволностите са позволени, особено ако през студените месеци никога не носите открити обувки. Ако пък предпочитате по-класически тонове, не забравяйте, че винаги може да разнообразите есенния маникюр с един пръст в по-ярък летен цвят.

Слънцезащитен крем

Погрешно е слънцезащитни кремове да се ползват единствено през лятото. Особено важно ще е да ги имате под ръка, когато падне сняг, защото тогава отразените лъчи са много коварни за кожата. Този тип кремове предпазват от изгаряне, но също така и от състаряването на кожата. Затова е добре да се използват през всички сезони.

Лосион за след слънце

Продължете да го използвате поне месец-два след завръщането си от морето. Така ще запазите за по-дълъг период тена си и ще предпазите кожата ви да не се обели. Освен това може да го използвате е като маска за ръце или за по-сухи части от тялото. Нанесете дебел слой от него и оставете за десет минути след което избършете с хавлиена кърпа.

Продукти за коса

Шампоаните и балсамите за лятото са доста по-подхранващи и крият риск от омазняване на косите, ако се използват през есента. Не ги забравяйте все пак, просто разредете употребата им. Веднъж на две седмици или дори на месец си направете специална процедура с балсама и подхранващия спрей за коса. Те могат да се използват не като основен продукт през студените месеци, а като тип маска – да се нанасят на косата или само на долните краища за половин час и след това да се отмият. Така ще върнат блясъка в косите ви и ще ги подхранят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X