Напишете дума/думи за търсене

Правила за оформяне на веждите според овала на лицето

Във физиогномиката - наука за чертите на лицето, зоната около веждите се свързва с репутацията, със статуса ви в обществото, с желанието за придобиване на някаква популярност, както и с емоциите, творческия потенциал и постижения. Формата на веждите отразява и отношенията с най-близките хора и до голяма степен определя изражението на лицето. За щастие най-лесно е да промените точно веждите - формата, дебелината и цвета им.

Ако решите, може да ги изсветлите, да ги потъмните, да ги направите по-тънки, по-къси или по-извити. Модните тенденции при веждите се сменят периодично.

Съществуват общи правила за оформяне на красиви вежди и ако ги спазвате стриктно, няма опасност да навредите на излъчването си. За да прецените какво се налага да промените, най-напред ги огледайте добре. Това става най-лесно на необременено от козметика лице. Косата трябва да е прибрана и завързана.

- Не бива да са сключени над носа

- Когато са по-сближени, те придават сила и индивидуалност на мъжкото лице, но дори и у силния пол съединяващите се вежди не се смятат за щастлива черта. За женската външност подобно изобилие е извън всички стандарти

- Добре е линията им да е равна и плавна

- Недопустимо е отделни косъмчета да стърчат и да нарушават границата на естествените им дъги

- Според специалистите веждите не бива да изглеждат грубо и да доминират на лицето. Те трябва да са елегантни и поддържани

- Идеалните вежди са дълги и елегантни, гладки и изящно извити. Те са малко по-широки в началото и остават такива до най-високата точка на дъгата, която образуват, след което изтъняват към слепоочията. Веждите повтарят естествената линия на надочните дъги, разположени малко по-ниско от тях, така че е важно да се съобразявате с тази естествена структура. Ако при формирането им следвате естествената извивка, то със сигурност ще се сдобиете с идеалните за вашето лице вежди.

Според овала на лицето

- С красиво изскубани вежди може да коригирате овала на лицето си.

- При широко и изпъкнало чело дъгите на веждите трябва да започват по-близо до горната част на носа, за да намалят оптически челото.

- За жените с правоъгълна форма на лицето най-подходящи са средношироките вежди, които постепенно се извиват нагоре към най-високата си част и така омекотяват лицето.

- При квадратна челюст дъгата на веждите трябва да започне непосредствено над вътрешния ъгъл на окото. В началото трябва да са по-широки и да не са прекалено извити, а над средата на окото е добре да преминават в права линия. Цветът им не бива да е прекалено тъмен, тъй като черните вежди оптически разширяват лицето и натежават.

- Сърцевидната форма изисква тънки и леко извити вежди, които в края си са леко повдигнати нагоре.

- Кръглоликите дами трябва да избягват вежди със извита линия. Най-добре е те да започват непосредствено над вътрешния ъгъл на очите, да са прави и леко да се извиват в края си.

- При крушовидното лице веждите трябва да са по-плътни в началото и без да са прекалено извити постепенно да изтъняват към края си. Целта е оптически да се разшири челото и да се компенсира широката челюст.

Полезни съвети

- Разстоянието между веждите трябва да е достатъчно широко - поне 2 пръста, ако очите ви не са прекалено близко разположени.

- Ако са приближени, разстоянието между веждите може да е по-малко.

- Колкото по-високо разположени са веждите, толкова по-големи изглеждат очите.

- Гъстите вежди отклоняват вниманието от другите черти на лицето. Не бива и да са прекалено тънки, особено ако носът е по-едър. Добре е формата и дължината им да се съобразят с ширината на скулите и челюстта.

- Най-напред оформете едната вежда и след това преминете към втората. Това ще ви позволи по-лесно да постигнете съвършената форма.

- Ако веждите са ви гъсти и дебели, може да ги изтъните, като отстраните най-долните косъмчета по цялата им дължина. Добре е преходът от началото към края, където са най-тънки, да става постепенно.

- Имайте предвид, че отскубването дори на 1-2 косъмчета променя формата и линията им.

- Не изтънявайте прекалено веждите си и не ги рисувайте след това с молив. Така постъпват само неопитните дами. Когато са прекалено изтънени, те изглеждат зле, безизразно и не съответстват на имиджа на съвременната жена.

- Ако веждите ви са тънки и редки, с мек молив може да направите известни корекции. С малко умение ще успеете да ги "сгъстите" оптически. За по-голяма равномерност използвайте и подходяща четка. Моливът за вежди трябва да е винаги с добро качество и достатъчно мек. Добра работа ще ви свършат също тънка четка и туш за мигли.

- Някои дами страдат от рошави и непокорни вежди, стърчащи на различни страни. Ако и вие имате същия проблем, добре е вечер да ги приглаждате с рициново масло или вазелин. На сутринта ще е достатъчно да ги разрешите с четка и да ги напръскате съвсем леко с лак за коса.

- Жените, които носят очила, трябва да избират рамки, които не закриват веждите им.

- Когато постигнете съвършената форма, трябва да я поддържате и да се грижите почти всеки ден за нея, като отстранявате новопоявилите се косъмчета.

- Добре е да разресвате веждите си, особено ако са по-гъсти. Най-напред нагоре, а после встрани. След това може да пристъпите към нанасяне на грима.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X