Напишете дума/думи за търсене

9 начина да изглеждаме по-млади с грим, ако сме над 30

Ако вече сте чукнали 30-те, тогава сте наясно, че вече е ударил часът на по-добрата женственост.

Чувствате се по-секси, по-уверени, но започвате по-често да поглеждате в огледалото и да проверявате за някоя дребна, но издайническа бръчка, която да ви напомня, че вървите устремено лека-полека към зрялата възраст.

Настъпват и други промени, в това число и в начина ви на гримиране.

Предлагаме ви 9 съвета на професионалните гримьори, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади.

Нанасяйте праймър на очите

Ако нанасяте сенки на очите си без праймър, това само ще увеличи фините бръчки и неравности. Праймърът изглажда тези неравности и държи грима на мястото му.

Избор на правилна спирала

С напредване на възрастта миглите изтъняват. Затова е нужно да смените и вида спирала, която сте ползвали досега. Изберете такава, която удължава ресниците и нанасяйте поне два пъти.

Жълти окраски

Нанасяйки жълта основа върху кожата, придава топъл и сияещ тон на лицето. Златистият нюанс ще направи кожата по-изящна и перфектна, скривайки недостатъците й.

Околоочен крем

Нанасяйте задължително сутрин, за да се отървете от торбичките и подпухналите очи. Избирайте такива с екстракт от кафе – те намаляват подутината и червенината.

Не забравяйте за ружа

Ако преди не сте си и помисляли за тази помада, време е да я извадите от нафталина. Нанесете ружът в горната част на скулите, това ще накара лицето ви да изглежда по-свежо.

Отделете внимание на веждите

След като премахнете ненужните косъмчета, не забравяйте да ги пригладите със специална четка за вежди. Ако искате, може да използвате и молив. Но внимателно избирайте цвета му – най-правилно е да се спрете с един или два тона по-светли от колорита на веждите.

Използвайте по-светла очна линия

Ясно е, че първенството държи черният цвят, но ако заложите на кафявата или цвят шампанско очна линия, със сигурност ще отворите повече очите.

Забравете за пудрата

Тя има свойството да придава на кожата сухота и да изглежда леко прашна. Ако не можете без нея, тогава използвайте минерална пудра. Тя не е толкова видима и може да се нанася само на места, които наистина имат нужда.

Приветствайте телесния цвят

Особено върху устните. Те изтъняват с течение на времето, но ако се спрете на натурално бежово или друго светло червило, което да напомня естествения цвят на устните ви, то със сигурност те ще изглеждат по-плътни. Не забравяйте често да им слагате балсам, за да ги овлажнявате.

Същото се отнася и за кожата. Пийте много вода и яжте храни, които хидратират.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X