Напишете дума/думи за търсене

6 нетрадиционни приложения на козметиката

Когато нямаме настроение, а покупката на нови обувки сериозно ще наруши бюджета ни, едно ново червило или пудра вършат чудесна работа за утеха. Невинаги обаче инцидентно купената козметика намира приложение или просто не оправдава очакванията ни. Не бързайте да ги хвърляте на дъното на шкафа – предлагаме ви няколко интересни начина да ползвате по нетрадиционен начин козметиката.

Сенки за очи вместо боя за коса

Разбира се, сенките няма как да заменят услугите на фризьора, но може малко да отложат посещението в салона. Ако корените на косата са израснали, може да ги прикриете с помощта на добре подбран нюанс сенки за очи, който съвпада напълно с цвета по дължината на косата. Впрочем този метод използва дори стилистът на семейство Кардашиян. Единственото условие е корените да са по-светли от основния цвят - затова ако изсветлявате косата си, по-добре идете на фризьор.

Пудрата ще направи миглите по-дълги и изразителни

Ако искате визуално да удължите миглите и да им придадете обем, нанесете внимателно пудра преди спиралата. За да разпределите пудрата, използвайте специална четка или памучен тампон.

Балсамът за устни ще „залепи” цъфтящите краища на косата

Не завинаги, разбира се. Но органичният балсам за устни ще ви помогне да постигнете временен визуален ефект на блестящи и здрави краища на косата. Главното е да го ползвате с мярка и да не прекалявате с количеството – в противен случай косата ви ще изглежда замърсена.

Лакът за коса ще фиксира грима

Ако искате макиажът ви да издържи цяла нощ, след финалния щрих затворете плътно очи и напръскайте веднъж с лак за коса. Не забравяйте, че спиртът, съдържащ се в лака, е вреден за кожата, затова използвайте този метод само по изключение.

Червило вместо сенки за вежди

Червилото е подходящо за подсилване цвета на веждите, тъй като е с кремообразна текстура. Ако решите да си направите този експеримент, сложете от червилото на ръката си, добавете капка немазен крем и смесете добре – така не само ще подсилите цвета на веждите, но и ще подхраните кожата.

Твърд дезодорант вместо матиращи салфетки

За да избегнете появата на мазен блясък на лицето (например в Т-зоната), сложете малко твърд дезодорант. Най-добре е да го направите, след като вече гримът е нанесен, за да не влиза дезодорантът в пряк контакт с кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X