Напишете дума/думи за търсене

Грижи за сухата кожа през лятото

Студеният въздух и отоплението през зимата, и прекомерното излагане на слънце през лятото, са факторите, които правят кожата суха и изтощена. Въпреки че сухата и чувствителна кожа изисква адекватни грижи през цялата година, лятото е времето, когато проблемът трябва да получи специално внимание. За да се избегне онова познато усещане за стегнатост, последвано от зачервяване, загрубяване, олющване и дехидратация. Клетките ни отчаяно се нуждаят от хидратация и подхранване. С напредването на годините изсушаването става все по-забележим проблем и се изисква все повече внимание.

Грижите за чувствителната кожа започват с употребата на измиващи средства, които предотвратяват изсушаването и дразненето й. Следващата стъпка е използването на емолиенти.

Емолиентите са овлажнители, специално разработени за сухата и сърбяща кожа, които я запазват мека, влажна и еластична. Те се различават от козметичните лосиони за тяло или кремовете по това, че обикновено съдържат по-малко дразнещи кожата съставки като ароматизатори и консерванти.

Овлажняващите свойства на омекотителите зависят от съдържанието на масла в продукта. Обикновените овлажняващи кремове са с 30% съдържание на масла, докато Липобаза е единственият крем със 70% съдържание на масла. Колкото по-високо е съдържанието на масла в емолиента, толкова по-добри са неговите овлажняващи свойства (кожата се хидратира чрез предотвратяване на загубата на вода през нея, а не чрез въвеждане на вода отвън).

При високо съдържание на масла, обаче, повечето омекотители се усещат мазни, лепкави. При Липобаза добрите козметични свойства и отличната възприемчивост са постигнати благодарение на технологията на диспергиране на мастните капчици в по-малкото водно съдържание, за разлика от мехлемите, където водата се диспергира в маслото. Това придава на Липобаза козметичните свойства на крем.

Липобаза представлява идеално омекотяващо средство за ежедневна употреба при случаи на изсушаване на кожата при атопичен дерматит, контактен дерматит, себореен дерматит и други състояния със суха, десквамирана и сърбяща кожа.

Липобаза рехидратира кожата и възстановява нарушената бариерна функция, заглажда и омекотява грубата, лющеща се кожа, подобрява защитата на страдащите с екзема срещу дразнители и алергени, намалява шанса от рецидив. Не съдържа консерванти, ароматизатори и оцветители.

Затова дерматолозите категорично препоръчват Липобаза като най-подходящ избор за: предпазване и грижа за суха и чувствителна кожа; като допълнение към основното лечение при екзема в острите фази, намалява нуждата от стероиди; лющещи се псориатични участъци; поддържащо лечение в междупристъпния период при екзема и псориазис; хора, чиято кожа е изложена на дразнители (детергенти, химикали, външни фактори на средата).

Минималната употреба на Липобаза е два пъти дневно (най-добре да се нанася 3 до 4 пъти дневно). Особено ефективно е използването след баня, върху влажна кожа по цялото тяло. Могат да се използват големи количества. Няма опасност от предозиране. В периоди на пристъпи (обостряния) нормализира хидратирането на кожата. По време на ремисия поддържа нормалното хидратиране на кожата.

Дистрибутор Борола ООД. За консултация със специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон 52, тел.: +359 2 983 6203, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете интерактивния сайт www.lekzema.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X