Напишете дума/думи за търсене

Грешки при грижата за кожата, които увреждат лицето

5. Не ползвате тонер

Тонерът е продукт, който възстановява баланса на pH на кожата и я подготвя за по-нататъшни процедури. Дори обикновеният хидратиращ крем работи по-ефективно с тонер. Необходимо е да го използвате след травматизиращи процедури като химически пилинг.

Като го включите в набора от необходими продукти за красота, най-вероятно ще избегнете кожни проблеми като сухота, дразнене и обриви. Препоръчително е да купите продукт, който не съдържа алкохол.

6. Коригирайте веждите, преди да нанесете грима

Ако внезапно видите по-дълги косми върху веждите или над горната устна преди излизане от вкъщи, оставете ги така до вечерта.

Ако решите да коригирате веждите си, трябва да изчакате не по-малко от 2 часа, преди да нанесете крем, декоративна козметика или грим в тази област.

7. Миете лицето си преди душ

Разбира се, може да миете лицето си всеки път, когато почувствате, че има нужда от това, но е по-добре да го правите след душ с малко количество почистващо средство. Продуктите за коса често съдържат силикони, парабени и други химикали, които я правят гладка и мека. За съжаление, те не са толкова полезни за лицето.

Ако останат върху кожата, може да предизвикат дразнене, зачервяване или да влошат вече съществуващото акне. Ето защо препоръчваме да махнете козметиката от лицето си преди душ и да извършите окончателно измиване на лицето, след като сте почистили косата си.

8. Не слагате продукти за кожата преди лягане

Явно след целодневно носене на грим едва ли ще ви е до поредното плескане на лицето преди сън. Въпреки това не пренебрегвайте нощната козметика. Кожата ще се възстанови по-добре, ако използвате нощен крем, серум или маска. Активните вещества, съдържащи се в тези продукти, неутрализират негативния ефект на декоративната козметика и помагат на лицето да изглежда свежо.

9. Не ползвате слънцезащитни продукти в облачни дни

Отдавна сме наясно какво е значението на защитата от ултравиолетовите лъчи. Въпреки че много хора използват слънцезащитни продукти през лятото не само на плажа, все още много от тях забравят за защита от слънцето в облачни дни.

Вредната ултравиолетова радиация винаги е там, дори и в студените скандинавски страни. Ето защо е необходимо да предпазвате кожата си през цялата година. Един овлажняващ SPF 30 крем е достатъчен за здравето на вашата кожа.

Бонус: Как банановата кора помага на кожата

Много често решенията за проблемната кожа може да бъдат намерени в прости неща като бананова кора. Тя притежава редица предимства в борбата с подпухналите очи. Поставете вътрешната страна на бананова кора върху очите за няколко минути и се сбогувайте с торбичките.

Ако искате да намалите бръчките, натрийте кората на засегнатите области и изплакнете след 30 минути.

За лечение на акне и папиломи разтрийте потърпевшите зони за няколко минути 3 пъти на ден.

А ако желаете по-бели зъби, разтрийте ги внимателно за няколко минути 1-2 пъти на ден.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X