Напишете дума/думи за търсене

Правила за красив грим

Гримът на една жена излъчва към света послание за черти на характера и “скрити” артистични таланти. Липсата на макиаж пък говори за самодостатъчна и уверена личност, която предпочита да се усъвършенства, вместо да блести. Едва ли обаче сте наясно колко информация за вас издава начинът, по който се гримирате. За това какво разкрива лицето ви, когато сте гримирана или напълно естествена, ще разберем от примерите, дадени от психолози.

Доверявате се на гримьор
Често от услугите на професионалисти се ползват непостоянните жени, които повече от всичко обичат подаръците и изненадите. Под външния блясък обикновено се крият по-неуверени и мнителни хора. В същото време за тях работата на професионалистите е гаранция за качество дори когато гримьорът не е от най-големите професионалисти. Да, мили дами, вие лесно се обърквате от противоречивите си желания. Затова пък винаги сте готови да изслушате мнението на личности с авторитет и да приемете съветите им. Чувствате се добре в компанията на уверени хора, които вдъхват повече самочувствие и на вас.

Предпочитате да сте естествена
Отказът от грим може да се разгледа като отхвърляне на женствеността или като претенция за равенство с мъжете, смятат психолозите. Ако за вас са верни думите: “Мъжът вкъщи - това съм аз” или “Мъжете се страхуват от мен”, то сте типичният представител на самонадеяната еманципирана жена. Като игнорирате предимството на жените да са по-красиви от мъжете обаче, често търсите интелектуалното самоусъвършенстване за сметка на съблазняващия вид. С липсата на грим искате да покажете на хората, че трябва да ви приемат такава, каквато сте. E, понякога ви разбират, но ще се случва и да ви игнорират.

Залагате на малко макиаж
Нанасяте точно толкова грим, колкото да освежите лицето си, но без да се набивате на очи. Като жена, която цени умереността, предпочитате да предизвиквате интерес към собствената си личност с ум, интелигентност, с професионализъм или положение в обществото. Смятате яркия и впечатляващ имидж за вулгарен и примитивен начин за привличане на внимание: “Току виж си спечелиш славата на лекомислена и несериозна личност!”. Съобразявайки се с предубежденията си, предпочитате само класически костюми и убити тонове. Сигурно си мислите, че интелигентността върви ръка за ръка с подчертаната простота и скромна външност. Вие сте честолюбива жена, но дълбоко в душата си искате да блестите. Държите в живота да ви обичат заради самата вас, без изкуствени ефекти и женски хитрости.

Отделите часове за визията си
Изпитвате огромно удоволствие да правите преглед на достойнствата си. Но насладата е най-голяма, когато изучавате собствените си недостатъци. След като разгледате под лупа всичките си дефекти, като жена, която е свикнала да постига целите си, решавате да поправите всички пропуски на природата. Отделяте часове наред за тази цел, дори когато възнамерявате да прекарате деня си вкъщи. Да сте без грим на лицето за вас е равносилно на това да излезете навън гола. Доста често използвате и тонове козметика. Мислите ли, че така ще си спестите подигравките на околните? Тъкмо обратното - точно заради тази маска ви поднасят приятелите, тъй като не могат да видят лицето, което познават.

Акцент върху очите
Правите истински чудеса с очите си. Но останалите черти на лицето остават незаслужено забравени, т.е. без грим. Чрез този избор сякаш давате сигнал, че можете да бъдете добър събеседник - наблюдателен и изслушващ с внимание, без да прекъсва. Но защо не изкажете на глас и собствените си мисли? Устните ви така и си остават незабелязани, като забравени, на фона на вашите пламтящи от любопитство разбиращи очи. Вероятно доста преувеличавате ролята на интелекта и разума за сметка на емоционалността. До такава степен сте увлечени от рационалната страна на живота, че рискувате да станете прекалено сериозни, по-точно - суховати. Умеете лесно да разпознавате характерите, настроенията и дори желанията на околните, но предпочитате да не давате информация за себе си. Несъмнено сте добър приятел. Но как тогава околните да разберат колко кокетни и чувствени можете да бъдете в действителност?

Подчертавате устните
Като сантиментална личност сте убедена, че единствената украса на жената трябва да е нейната непосредственост. Като подчертавате само устните, наблягате на вашата словоохотливост и естествена чувственост. Увлечени в играта на емоциите, можете с часове да говорите за себе си, за страховете и желанията си. В неистовия си стремеж да се харесате вие... ставате още по-приказливи и непосредствени. Впрочем да си сдържан не е чак толкова лошо и не би било зле това качество да се върне на почетното му място. В противен случай всичко, което ще остане като спомен от срещата с вас, е - твърде много емоции и никакъв смисъл.

Винаги изглеждате еднакво
Независимо какво се случва около вас, вие си оставате поклонница на старите навици. Няма значение дали отивате на театър, на прием, или на пикник - обликът ви остава непроменен. Естествено свързвате това с вашето постоянство и принципност. Макар че хората могат да го нарекат и по друг начин - инат или глупост. Знаете ли какво е предназначението на козметиката? Да можете лесно да променяте образа си в съответствие с обстоятелствата. Страхувате се, че ще изглеждате нелепо? Е, всъщност няма нищо по-нелепо от това винаги да изглеждаме по един и същ начин...

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X