Напишете дума/думи за търсене

Без торбички под очите

Умореният вид и торбичките под очите казват много за вас. Предстои да разберете дали те са само козметични проблеми.

Кои са причините?

Обичате мазни храни, похапвате късно вечер, налага са да приемате силни лекарства или пък сте фен на соленото. Ето ви само част от причините тъмните кръгове с отоци да се настанят под вашите очи. Обяснението? Бъбреците и черният дроб са пренатоварени и не могат да преработят и изхвърлят натрупаните в тъканите токсини. Така кръвта не може да бъде филтрирана, вредните вещества не се изхвърлят с урината и буквално са настаняват в меките тъкани. Рехавата съединителна тъкан в областта под очите е изключително уязвима в това отношение. Виновници за тъмните кръгове под очите могат да са и малките капиляри, чрез които се натрупва кръв под повърхността на кожата. Тъй като кръвта започва да се окислява, се образуват тъмни на цвят кръгове, подобни на тези при натъртвания. Този проблем обаче става все по-очевиден именно през зимата, защото тогава кожата става по-нежна и уязвима, поради ниските температури, изсушването й и липсата на слънце.

Вълшебствата на минералните соли

Ако искате да изглеждате добре без грим, трябва да обърнете специално внимание на кожата около очите особено в зимните месеци. Тя е много тънка и чувствителна и отразява веднага дисбаланса в тъканите и органите на тялото. Безспорно липсата на достатъчно сън остава грозни отпечатъци по лицето. Умората обаче не е единственият виновник за тъмните кръгове. Специалистите по лицева диагностика веднага ще ви препоръчат да приемате повече калций и желязо.

Богатата инервация на лицето отразява много точно вътрешните нужди на организма. След редица изследвания на лицевите промени на кожата става ясно, че сенките под очите издават дефицит на калциев флуорид, който осигуряват здравина на съединителната тъкан, изграждаща много органи, включително и кожата, и на железен фосфат, подпомагащ усвояването на желязото и разпределянето чрез него на кислорода в тъканите.

-----------
Топсъвети от бюти експертите

Нито прекалено много, нито прекалено малко сън. За да не изглеждате подпухнали, ви трябват 7-8 часа.

Изберете програма за детокс. Дни на чай и плодове, леки храни, без алкохол.

Не забравяйте да пиете много вода.

Бъдете внимателни в подбора на козметичните продукти. Подходящи са качествените, които съдържат витамин К.

За укрепване на стените на кръвоносните съдове консумирайте по-често следните храни: боровинки – черни и червени, стафиди, касис, лук, магданоз, бобови култури, черен и зелен чай.
И да! Ето ви хубав повод да забравите за мазните храни. Заслужава си!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X