Напишете дума/думи за търсене

Ретиноидите „трият” тъмните кръгове около очите

Сред причините за появата не неприятните тъмни кръгове около очите са недоспиване, стрес, прекалено тънка кожа или повишена пигментация. Без съмнение обаче те не се появяват веднъж за винаги – напълно възможно е да ги „изтрием” с правилни грижи и козметика.

Дерматолозите препоръчват като един от най-успешните методи козметиката с ретиноиди. Тези кремове са особено подходящи за тънка кожа в зоната около очите, тъй като стимулират синтеза на колаген, укрепват кожата и я правят по-плътна. Ако причината за появата на тъмни кръгове е повишена пигментация, за да се справите, опитайте избелващите и слънцезащитните кремове. В този случай се спрете на серуми и кремове с витамин С и корен от женско биле, които понижават синтеза на пигменти.

Според лекарите причина за поява на сенки под очите може да е алергична реакция, но преди да започнете да приемате антихистаминови препарати, непременно си направете всички необходими тестове – тъй като тези лекарства имат неприятни странични ефекти. Какъвто и да е произходът на този козметичен проблем обаче, винаги почиствайте внимателно зоната около очите, като използвате памучни тампони или специални салфетки – основното е да не разтягате и деформирате кожата в тази деликатна област.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X