Напишете дума/думи за търсене

5 начина да ликвидираме тъмните кръгове под очите

Ако нямате търпение да се отървете от неприятните тъмни кръгове под очите, първата ви работа е да установите причината. Сред възможните виновници са: изтъняла кожа (заради строги диети или обезводняване), поствъзпалитени реакции, генетични и наследствени фактори, задържане на течности (заради предменструален синдром, след полет), нарушения в кръвообращението, нарушения в пигментацията.

1. Лека нощ! Ако не се наспивате, кожата изглежда бледа и повехнала. А на този фон кръговете под очите ставaт по-забележими.

2. Коктейл с лед. Под очите има голямо количество кръвоносни съдове – ако „укрепите” стените им с помощта на кубче лед, те ще станат по-светли. Но не задържайте леда повече от две секунди в една точка, за да избегнете протриване на кожата.

3. Пийте витамини – А и Е действат идеално.

4. Станете „дебелокожа”. За да стане кожата по-плътна и да не прозира, трябва да я овлажните – с много вода (вътрешно и външно) и хидратираща козметика.

5. Преборете пигментацията – ползвайте кремове не само за хидратация и отстраняване на подпухналостта, но и срещу пигментни петна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X