Напишете дума/думи за търсене

Защо зеленият чай не е само за пиене

Топлата вода в чая отдавна е открита, зеленото в него също. Козметичната индустрия пък от много време се е доверила на предимствата на зеления чай и го влага смело в продукти за коса, лице и тяло. В домашната ви кутия за чай може би зеленото също е на почит и има защо. Полезен е за здравето, помага на тялото да се бори с бактерии и вируси. Но има и сериозен бюти потенциал, който не си струва да пропускате.

Подмладяващ скраб за лице

Защо не и със зелен чай, няма да ви навреди, ако опитате. Сварете едно пакетче в малко вода, оставете го да се охлади добре. Извадете торбичката и добавете 3 супени лъжици захар. Нанесете на лицето и разтрийте с кръгообразни движения. След тази процедура кожата остава почистена и гладка, усещате я по-млада.

Ледена терапия за разширени пори

Не само че те са потенциален дом за нечистотии и бактерии, нека си признаем - не изглеждат добре нито с пудра, нито с фон дьо тен отгоре. Може да ги свиете с кубчета лед от зелен чай. Сварете 2 пакетчета в 1 чаша вода, добавете по 2 капки масло от чаено дърво и лавандула и замразете чая във форма за лед. Едно-две кубчета са напълно достатъчни за криотерапията на разширените ви пори.

Край на подпухналите клепачи

Не е нужно целият свят да разбира за партито, на което сте били до късно снощи. Лошото е, че клепачите ви нямат намерение да пазят тайна и са готови да се разприказват, дори маскирани с грим. Не им го позволявайте, потопете малко памук в сварен и изстуден в хладилника зелен чай. Оставете го да постои върху клепачите около 15 минути и готово. Вместо памук може да използвате и самите пакетчета зелен чай.

За повече блясък в косите

Потопете 2 пакетчета зелен чай или 3-4 чаени лъжици листа в 1 чаша гореща вода. Добавете 1 супена лъжица кокосово масло и 1 супена лъжица мед. Прецедете водата преди това, ако сте използвали листа, и нанесете получения балсам на косата и скалпа. Оставете да престои около половин час и изплакнете. За още по-добър ефект облейте финално косата само с водата на хладък зелен чай без допълнителни добавки. Бонусът в случая е, че белите снежинки пърхот върху раменете ви значително ще намалеят, както и количеството коса, която обикновено събирате по пода в банята след душ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X