Напишете дума/думи за търсене

Неща от ежедневието, които състаряват кожата

През какви ли не перипетии минаваме, за да изглеждаме добре. За да може кожата ни да сияе и да заблуждава чуждите очи за истинските ни години. Имайте предвид обаче, че някои нещица от ежедневието ни са брутални за здравия и красив вид.

Хлор

Ако денят ви започва с плуване, трябва да знаете, че може и това упражнение да е чудесно за телесния ви тонус, но е кофти за кожата. Хлорът в басейните я изсушава и й помага по-бързо да старее. Този химикал остава в епитела ни дори след дълъг и продължителен душ. За да му попречите да действа повече време, задължително използвайте гъба от луфа и душ пяна.

Сън с грим

Ако се събудите с обрив или с пъпки, то не е изключено вина за това да има забравеният върху лицето ви грим, с който сте сънували сладки сънища. Макиажът може да задръсти порите и да възпрепятства потока на въздух до мастните жлези, което автоматично ще ви сдобие с акне и пъпки. Размазаният грим по възглавницата води до натрупване на бактерия.

Зарежете кафето

Въпреки че чаша кафе прави чудеса с подмладяването на сетивата ни, имайте предвид, че кофеинът спъва младежкия ви вид. Кажете чао на бръчките, зарязвайки тази напитка. Заменете я със зелен чай, плодови сокове и вода. Ако не можете без кафе, то не пийте повече от две чаши на ден.

Не чоплете пъпките

Дори и да се изкушавате да изстискате все още неразцъфналата пъпка от лицето си, трябва да знаете, че пораженията върху кожата от този акт на варварщина са безкрайни. Когато чоплите пъпките, вкарвате в тъканта мръсотия и бактерии.

Внимавайте с парата

Ако сте фен на спа процедурите и не можете без сауна, то следващите редове никак няма да ви харесат. Намалете времето, което прекарвате в сауната, защото честото излагане на кожата на такава топлина може да я отпусне, загубвайки еластичност, и да намали съдържанието на колаген в нея.

Химическо чистене

Дрехите ви може и да обичат това почистване, но химикалите, които се използват за него, са токсични в природата. Това може да раздразни и навреди на кожата. Изваждайте дрехите веднага от пликовете, в които ви ги връщат и по-рядко използвайте услугите на обществените перални.

Мобилни телефони

Много от нас тънат в прекрасно невежество за влиянието на мобилните телефони върху кожата. Вгледайте се по-внимателно в огледалото в половината от лицето си, която най-често се докосва до джиесема. Бактериите, които се съдържат по повърхността на тези технологични играчки, са виновни за замърсявания и акне. Затова почиствайте от време на време телефона си и използвайте, когато можете, хендсфри.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X