Напишете дума/думи за търсене

Навиците, които ни състаряват

Лягате си с телефона и пиете със сламка? Това са само част от уж невинните навици, които ни правят да изглеждаме по-възрастни.

Зависимост от социалните мрежи

Няколко часа без раздвижване пред компютъра са достатъчни, за да се схванат вратът, гърбът, кръстът - което със сигурност не влияе добре на осанката ни. Напрежение възниква дори в челюстите, в резултат на което кожата на лицето бавно, но безвъзвратно се деформира.

Питие със сламка

Някои диетолози твърдят, че е най-добре плодовите сокове да се пият през сламка - за да не разрушава фруктовата киселина емайла на зъбите. Имайте предвид обаче, че честото използване на сламка предизивква появата на фини бръчици около устата.

Телефон в леглото

Ако искате да почетете преди лягане, вземете книга, а не мобилно устройство. Синята светлина на екрана намалява синтеза на мелатонин, а ако светлината е по-силна, присвиваме очи, в резултат на което се образуват бръчки около очите.

Сериали от сутрин до вечер

Сваляте новия сезон на любимия си сериал и не мърдате от компютъра или телевизора, докато не го изгледате целия. Имайте предвид обаче, че светлината, която излъчва екранът, прониква в дълбоките слоеве на кожата и стимулира изработване на ензима ММР-1, който разрушава веществата колаген и еластин. А без тях си вземете последно сбогом с младата и опъната кожа.

Хронично недоспиване

Прекрасно знаем, че само след една безсънна нощ кожата изглежда повяхнала, появяват се тъмни кръгове около очите, целият ни външен вид излъчва умора. Редовното недоспиване пък нанася трайни щети на кожата. Затова си осигурете поне 8 часа сън на денонощие.

Нагреватели

Радиаторите и всички уреди, които затоплят помещенията, изсушават кожата и предивзикват появата на бръчки - първо фини, с времето все по-забележими. Като цяло, за тялото е по-добре да е на прохладно, затова винаги изключвайте излишните отоплителни уреди.

Спално бельо

Изкуствените тъкани, до които се допира тялото ни през нощта, провокират деформации на кожата. Затова е добре спалното бельо да е от фин памук или сатен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X