Напишете дума/думи за търсене

Да се преборим с мимическите бръчки по този начин

Мимическите бръчки засягат епидермиса – повърхностния слой на кожата. Те изглеждат като „мрежа” върху лицето, а причина за появата им е обезводняването и забавянето на процесите на обновяване на клетките, както и одебеляването на роговият слой на кожата. Експертите са категорични, че за да изгладите фините бръчки, е необходимо на първо място да наситите кожните клетките с влага и да стимулирате процесите на регенерация.

Повърхностният пилинг с киселини ускорява обмяната на клетките на епидермиса, премахва мъртвите клетки и отстранява мимическите бръчки.

Още една процедура, която е ефективна за тази цел, е биоревитализацията – тя позволява да се възстанови хидробаланса и да се изравни релефът на кожата. Серумите с хиалуронова киселина интензивно овлажняват и изглаждат бръчките. Може да правите курс със серуми два пъти годишно, като нанасяте малко количество (две-три капки) преди крема за лице и шия. Изпивайте дневно не по-малко от 1,5 л вода, а в горещите дни – по 2–2,5 л. Включвайте в менюто си редовно сочни плодове и зеленчуци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X