Напишете дума/думи за търсене

Този метод изглажда бръчки и подмладява вида ни без рискове

4D лифтингът - нов метод за подмладяване на кожата и стягане на лицето през устата е вече у нас. Извършва се посредством два различни лазера като действие, дълбочина и ефект. Процедурата представлява вид неоперативен лифтинг, при който кожата се стяга и се изглаждат бръчките около устата и носа подобно на поставянето на хиалуронова киселина в тази област. За нея говори дерматологът д-р Иван Пеев.

Какво представляват лазерите

Лазерите, с които се работи, са аблативен и неаблативен. Аблативният води до повърхностно отстраняване на кожата и нейното изглаждане. Докато неаблативният не нарушава най-външната покривка на кожата, прониква на много голяма дълбочина, води до сериозно загряване на дермата и на подкожието. Той може да премахне нежелани капиляри, съдчета по лицето. Новото при този тип терапия, освен че се комбинират два лазера в една процедура, е достъпът през устата.

Обработване на устата отвътре

При първата стъпка от процедурата на аблативния лазер се слага специален стерилен накрайник, устата се отваря и той започва да обработва вътрешната страна на бузите и устните. Това въздействие води до свиване на лигавицата и загряване на най-дълбоките слоеве на кожата, само че в случая отвътре навън. „Това спомага за ремоделиране на колагена и изглаждане на статичните бръчки в тази област – назолабиални и около устата”, казва д-р Пеев.

При следващите две стъпки се работи с неаблативния лазер

Лицето се обработва от външната страна, като първата част цели да се изчистят малки разширени капиляри, косъмчета или пигменти и да се загреят повърхностните структури на кожата. Следва интезивното загряване на дермата до 42 градуса, което води до стимулация на кожата за синтез на собствен колаген. Последната четвърта стъпка е студен пилинг с аблативния лазер, с който се изчиства кожата от мъртвите клетки и й се придава по-сияен и свеж вид веднага. За да се прояви самият лифтинг ефект, са необходими 1 до 2 месеца. Цялата терапия продължава около 30 мин. За максимални резултати са необходими 3 процедури с разстояние 1 месец между тях. Ефектът от процедурата продължава около 1 година. Поддържането е веднъж годишно.

Друго интересно приложение на лазера е при хъркането. С времето обичайно се наблюдава физиологично смъкване на небцето в устата. Чрез обработката на небцето и небните дъги с лазера ние може да постигнем моментално стягане и повдигане на небцето, което ще намали или да спре хъркането. Обикновено резултатът е налице след първата процедура, а пълният курс е от 3 процедури.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X