Напишете дума/думи за търсене

Нов неоперативен лифтинг подмладява лицето

Най-новата световна тенденция е неоперативният лифтинг. Това стана ясно на последния конгрес по естетична медицина в Прага, от който се върна дерматологът д-р Сияна Живкова.

Технология, която изглажда кожата

Вместо да се подлагаме на скалпел, съвременната естетична медицина предлага нов инжекционен метод, с който лицето се подмладява видимо и последствията не са така травмиращи, колкото са при предишни процедури от този род. Новата методика се смята за революционна за естетичната медицина. На конференцията пластичният хирург Маурицио де Майо, един от светилата в областта на разкрасителната индустрия, препоръчва неоперативния лифтинг. Самият той е уверен, че с минимално инвазивни инжекционни действия се постигат по-добри резултати, отколкото със скалпел.
„Докато преди запълвахме линии - бръчици, след това правехме обеми - скули, днес на мода е създаването на структура наоколо и чак тогава се връщаме към проблемната зона“, казва д-р Живкова. С годините при общо отпускане на кожата е необходимо да се възстанови цялостно обемът. Това може да стане с т.нар. осемточков лифтинг - поставяне на инжекции в специално определени осем точки по лицето с новата технология. С нея кожата на лицето се лифтира и се постига максимално естествен вид.

Кои зони може да се третират

Разбира се, ако жената реши, може да освежи цялото си лице, но може и да избере отделна зона, която да подмлади. С тази техника се третират скулите, зоната под очите или цялата около тях, пространството около устните, брадичката. „Освен осемточков лифтингът може да е триточков. С него успешно се повдигат веждите и се освежават очите. С петточковия се оформят скулите“, обяснява д-р Живкова. В тези строго регламентирани точки се инжектира хиалуронова киселина с нова формула, която в момента се налага в целия свят. Тя прави лицето по-пластично в сравнение с тази, с която се е работело досега. И така мимиката е по-естествена. Освен това тази хиалуронова киселина е по-трайна. Поставя се през година и половина-две за разлика от досегашната - между половин и една година.

Възстановяването е по-бързо

С новата методика и с подобрената хиалуронова киселина по третираните зони няма подуване и отоци. Веднага след процедура клиентът може да отиде на запланувана среща, а тя самата да се направи в обедната почивка. Единственото условие е седмица след процедурата да няма активно излагане на слънце.

д-р Сияна Живкова
д-р Сияна Живкова
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X