Напишете дума/думи за търсене

Процедури, които ще ни разкрасят след морската ваканция

Най-важното за свежия вид на кожата по време и след морската ни ваканция е тя да бъде добре хидратирана и обгрижена, да бъде равномерна, гладка и сияйна, казва козметологът Магдалена Банчева. Тя препоръчва козметични процедури за сияйна красота.

Как да премахнем следите от умора в зоната на очите

„Бих препоръчала процедури, които са детоксикиращи и лимфодренажни. Те са свързани с механичен масаж, който по-равномерно може да изтегли и да отнесе чрез отделителната система отпадните продукти, които са натрупани в зоната на околоочния контур“, съветва Магдалена Банчева. Подходящи са и водорасловите процедури, които отнемат токсините, хидратират и освежат кожата благодарение на детоксикиращите в тях съставки.

Хидратиране и подхранване на кожата

Най-експресно се постига чрез комбинация на процедурите хидрафейшъл като почистваща и комплексна грижа за кожата и интрасютикълс за освежаване на кожата, известна като процедурата на Мадона. Хидрафейшъл е манипулация на повърхностния слой на кожата, при която се ексфолира тъканта, след което се отнемат отпадните продукти чрез специално нагласен като налягане вакуум. Идва ред на отнемане замърсяванията в порите като например черни точки. Това става, като се нанася серум (хидролизиран калий), който оводнява секрета в порите и отново чрез вакуум той се изтегля. И се поставя съставка, която релаксира кожата и я подмладява.

Интрасютикълс е апарат, с който в кожата се внедряват специални подхранващи ампули. Кожата се снабдява с влага в повърхностните слоеве и в дълбочина, за да бъде повишен имунитетът на тъканта и да има възможност да регенерира. Ампулите съдържат хиалуронова киселина и витаминен коктейл. Има и продукти, наречени бустери, нещо като серуми, които са концентрат на хиалуронова киселина и добавка според нуждите на кожата – антиоксиданти, витамин А, витамин С, колаген. Продуктите стигат до междуклетъчното пространство, а оттам чрез охлаждаща струя под налягане се дава шанс клетките да поемат по-големи количества от подадените вещества.

Има ли магическа маска или процедура, която да повдигне овала на лицето

Има апарати, стягащи колагеновите нишки в кожата на лицето, които в момента изграждат тъканта и са отпуснати. Целта е чрез нагряване до 42 градуса на тъканта кожата да се стегне. Една процедура не е достатъчна, но дава добър лифтинг за 2-3 седмици. Като маска козметологът препоръчва такива, действащи като гипсова отливка, която се прави върху лицето. Престоят й е около 20 минути, като преди нея върху кожата се нанася мозайка от различни видове маски в зависимост от нуждите на отделните зони. С маската, която се поставя, се получава вид мумифициране и запазване лифтинга на кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X