Напишете дума/думи за търсене

С няколко години по-млади благодарение на "лифтинг с конци"

В наши дни дерматолозите търсят нови, неоперативни методи за подмладяване, за да задоволят вкусовете на тези, които не искат да лягат на операционната маса. Именно използването на мезоконци или тредлифтинг е алтернативният метод, който избират десетки жени, които искат да преборят отпуснатата кожа.

Мезоконците се използват за връщане на годините при лице и тяло

В естетичната медицина мезоконците те се наричат още „микроконци“ или „3D-конци“. А методът за подмладяване е тредлифтинг, което от английски означава „лифтинг с конци“. В зависимост от зоната, покрита с бръчки, конците се разполагат под формата на „мрежичка“ (армиране на кожния участък), или конецът се вкарва непосредствено под бръчката или гънката, повдигайки дъното й.

"Иглите и съответните за тях гладки конци имат различен калибър и дължина, което позволява да се избират най-подходящите за всеки пациент. Иглата е направена от медицинска стомана, има тънки стени с цел минимална болка. Иглата е гъвкава, което позволява да се заобикалят кръвоносните съдове и нервите. При изваждането й конецът остава в тъканта“, обяснява дерматологът д-р Олеся Велинова, която прилага метода у нас. Конецът се прави от полидиоксанон. Използва се в хирургията за зашиване на тъкани. Дерматологът обяснява, че няма опасност от инфекциозни усложнения и веднага след процедурата се вижда ефекта. Мезоконците изцяло се разграждат в продължение на 4-8 месеца.

Скулптуриране и стягане на овала

Имплантирайки мезоконци на нивото на подкожната мастна тъкан се постига ефект на лифтинг и стягане контура на лицето или на друга зона, веднага след процедурата. След известно време конците се разграждат. Окончателният резултат се запазва за 12-18 месеца в зависимост от възрастта на пациента и метаболизма. Възстановителният период е седмица. „Мезоконците може да се поставим по овала на лицето, да се затегне, но не използвам голямо количество за лицето, за разлика от други зони по тялото“, казва дематологът.

Подходящи зони за процедурата

Мезоконците могат да се прилагат в областта на челото, за оформяне контура на лицето, при назолабиални гънки, "марионетни" бръчки, в областта на междувеждието, периорални и преаурикуларни бръчки. Тредлифтингът е идеален за отпуснатост на кожата на лицето, шията и в областта на деколтето. Може да се прилага и върху тялото – за стягане на кожата на ръцете, корема, задните части, вътрешната част на бедрата. Методът не се препоръчва при автоимунни заболявания, захарен диабет, злокачествени образувания, инфекциозни и хронични заболявания, увреждания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X