Напишете дума/думи за търсене

Как да свием порите в домашни условия

Разширените пори обикновено са проблем за жените с мазен или сух тип кожа. Те са една от главните причини кожата да изглежда релефна, нееластична, със сивкав оттенък. Експертите в областта на козметиката твърдят, че е толкова сложно да се справите – двете основни правила са редовно почистване и ритуали за свиване на порите. Не бива да оставяте без внимание и въпроса за хидратацията на кожата. Финалният етап във всекидневните грижи е гел или лек крем за лице. Кои са триковете, които ще ви помогнат за бързо свиване на порите?

Кубче лед
Със сигурност знаете за този полезен beauty навик, но обтривате ли лицето си с ледено кубче редовно? Студът намалява отделянето на кожни мазнини, тонизира, освежава цвета на лицето и оказва лифтинг ефект. Действието от процедурата се усилва, ако използвате не обикновено кубче лед, а замразен чай – например от лайка, която притежава успокояващо и антибактериално действие.

Яйчен белтък
Разбийте белтъка на 1 яйце, смесете го с овесено брашно и нанесете сместа на лицето. Яйченият белтък е известен като ефективна стягаща съставка, а овесените ядки имат почистващо действие. Отмийте маската след 15 мин.

Лимон
Плодовите киселини и в частното лимонената киселина, изсветляват кожата и ефикасно свиват порите. За домашна маска ви трябват 2 ч.л. лимонов сок и 2 ч.л. мед, който ще окаже омекотяващо, антибактериално и регенериращо действие. Нанесете маската за 10 мин, отмийте с топла вода и сложете хидратиращ крем.

Глина
Каолинът поглъща себума, ликвидира черните точки и визуално изсветлява кожата. За суха кожа е подходяща розовата глина, тъй като не провокира излющване и раздразнения. Мазната и комбинирана кожа изисква по-дълбоко почистване, затова използвайте черна или бяла глина, смесена с отвара от мента или евкалипт. За нормална кожа ползвайте синя или сива глина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X