Напишете дума/думи за търсене

Лифтинг без скалпел – върхът на естетичната медицина

Д-р Лидия Ванеска, естетичен дерматолог в Хил клиник разказва за „висшия пилотаж“ в професията си – поставянето на мезоконци и конци с лифтинг ефект. Тя е утвърден експерт и обучаващ лекар за територията на страната, т.е. демонстрира методите за поставяне на конци пред другите дерматолози.

- Д-р Ванеска, резорбируемите конци станаха най-желаната процедура. На какво се дължи тяхната популярност?

- Идеята на конците е изключителна сама по себе си. Те представляват една неинвазивна алтернатива на пластичната хирургия и това е причината да са толкова предпочитани. Само с няколко леки убождания се постига както повдигане на отпуснати тъкани, така и цялостна ревитализация на участъка. Практически въведени по определена схема и начин от опитен специалист конците са много ефективни и реално могат да отложат във времето корекции със скалпел. Аз самата съм обучена да поставям най-известните продукти: корейско, американско и италианско производство, като за първите два вида съм сертифициран тренер за България.

Важно е да отбележим, че конците са няколко вида и от дерматолога зависи как да ги комбинира, за да получи оптимален ефект. Гладките конци например са най-първия избор, те се имплантират в дермата и успяват да подмладят и лифтират зоната. Изработени са от специален материал, гарантиращ висока поносимост и липса на алергична реакция. Въвеждат се подкожно чрез специални тънки игли, без да остават синини и да причиняват белег от убождане.

- Какво е усещането?

- Субективното усещане на процедуратане се различава от това по време на обикновена плазмо или мезотерапия. Работя с много фини игли, а мястото предварително е обезболено. Веднага след поставянето на конците може да се усети леко придърпване, стягане и уплътняване на кожата. Самите конци, фини като човешки косъм, не се усещат на допир.

- Ако се нуждаем от по-сериозен лифтинг?

- Тогава идват на помощ другите видове конци със спираловидна, зъбчата или конусна структура. Последните продукти, които имат възможността да видя наскоро при посещението си в Сеул са под формата на котва. Осигуряват наистина сериозен лифтинг, но без да се променят чертите на лицето. Очаквам с нетърпение да започна да работя и с тях, те ще са подходящи за по-зряла кожа, с повече бръчки. Освен първоначалния ефект на стягане конците имат и последващ резултат. С течение на времето те се разграждат, осигурявайки нещо като „вътрешна конструкция“ на лицето. Най-дълготрайните резултати са при конците от полимлечна киселина и при конците от поликапролактон, те са и най-силно стимулиращи производството на собствен колаген.

- Колко време се запазват тези резултати?

- Лифтинг и подмладяващият ефект продължават 2-3 години, но след това лицето не се връща в първоначалното си състояние. Просто продължава процеса на стареене, който науката още не е измислила как да „пребори“, затова просто се налага периодична поддръжка.

- Как протича една консултация при Вас?

- Първичните консултации са безплатни и имат за цел да разбера каква промяна желае пациентът и наблюдавайки начинът, по който остарява кожата, да реша как това може да се постигне. Работя елегантно, държа да се запази максимално естествения вид, но да се освежи, да се подчертае красотата, да се подобрят контурите.

Разбира се процесът е двупосочен,съветвам пациента в зависимост от нуждите му, но окончателното решение е негово.

Много често комбинацията между ботокс в горната 1/3 на лицето, филъри и конци е перфектната антиейдж терапия. Пациентите, които изберат такъв цялостен подход винаги са доволни от резултатите.

- Само лицето ли можем да лифтираме с конци?

- Лицето е най-желаната зона, но имам отличен опит в работа върху шия, корем, вътрешната част на бедрата, вътрешната част на ръцете и дупето. В комбинация с апаратни процедури (напр. иновативното за България свръхзвуково отслабване, което за първи път ще се прави в нашата клиника и традиционния Vela Shape) може да се повлияе едновременно целулита, отпуснатата кожа, локалните мастни натрупвания и в резултат да получим по-стегнато тяло, с по-красив контур и еластична кожа.

Повече информация: hillclinic.com

X