Напишете дума/думи за търсене

Пилинг и лифтинг - бързи отсечки до сияйния вид

На всеки празник все едно и също. Бързате да сглобите празнично меню, да украсите дома, да купите подаръци. В последния момент се поглеждате в огледалото и установявате, че образът не ви харесва – посивял тен, нови бръчици, изморено изражение на лицето. Нищо страшно – просто е време да се погрижите за себе си и да вземете светкавични разкрасителни мерки.

Чисто нови
Ако искате да постигнете моментален освежаващ ефект на кожата, започнете с пилинг. Тази процедура ще ликвидира мъртвите клетки на повърхността, за да направи място на по-свежия и жив долен слой. Пилингът е средство за дълбоко почистване, от което се е възползвала самата Клеопатра – именно тя „подобрила” процедурата с последваща вана с мляко и вино.

За домашно ползване има механични, ензимни и пилинги с алфахидрокси киселини.

Механичните са познати като скрабове – съдържат абразивни частици, които отстраняват повърхностния рогов слой и възстановяват нормалния клетъчен цикъл. За максимален ефект, подберете скраб, съдържащ екстракти от грозде, кайсия, портокал, кафе, морска сол или захар. В допълнение той ще хидратира и изглади кожата. Ако имате чувствителна кожа, се спрете на по-лекия и щадящ вариант – ензимен пилинг.

Пилингът с алфа хидрокси киселини не само отделя мъртвите клетки, но видимо освежава вида, тъй като стимулира хидратацията. Освен това е идеален проводник за полезните съставки на кремът, който ползвате.

Ако държите на бърз ефект, но нямате време и желание за домашни процедури, може да се спрете на химически пилинг – в него се съдържат същите вещества, но в по-висока концентрация. Специалистите в салона ще ви посъветват коя процедура е най-подходяща за нуждите ви.

Малък съвет

Имайте предвид, че след пилинг кожата леко се зачервява, затова го направете поне 2 – 3 дни преди празника.

Лифтинг ефект

Козметичните лифтинг продукти също са добър вариант за моментален ефект – обикновено те съдържат микросфери, които деликатно „попълват” бръчките. В състава им най-често влизат екстракти от морски водорасли, зелен чай, алое вера, витамини и минерали. При еднократно действие тези продукти осигуряват видим ефект за 8 – 10 часа, но можете да ги използвате и системно (два – три пъти годишно). Някои кремове съдържат светлоотразителни частици, които правят лицето блестящо и сияйно.

-----
Красотата идва отвътре
Звучи банално, но наистина е така – ако искате кожата ви да „светне”, трябва да си осигурите тонус и добро настроение. Колкото и да ви е натоварено, най-важното е да се наспивате и да прекарвате повече време на чист въздух. Ако намерите време за спорт, ще изпълните „програма максимум”. Намалете мазните продукти и месото, наблегнете на свежите салати и зеленчуците. Две ябълки на ден са задължителни, както и поне литър и половина вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X