Напишете дума/думи за търсене

Да стопим целулита с кавитация

Един от най-приятните методи за отслабване и сбогуване с целулита е кавитацията, защото не изисква физически усилия, а става докато си лежите. Процедурата е приятна и напълно безболезнена. Каква точно е тя обяснява козметикът Радостина Николова.

С ултразвукови вълни и по 2 л вода на ден

При кавитация цялата работа по отслабването и изглаждането на портокаловата кожа върши уред с нискочестотни ултразвукови вълни, които пукат мастната клетка, тя става течна, минава през лимфната и отделителната система, извежда се от организма и край! Време е за къси поли. Е, не веднага след първата процедура, въпреки че при някои хора заглаждането започва още тогава. По принцип са нужни поне 6, по една процедура на седмица, за да има видим ефект. След това може да се правят поддържащи – по една на месец. Да, лежи се, слабее се, но всеки трябва да подпомогне процеса на изхвърляне на мазнините и токсините, като пие минимум 2 л вода на ден.

Третира се желаната зона, не цялото тяло

Всеки избира коя е най-проблемната и процедурите се правят на нея. Може да се избере предна или задна част на бедрата, предна част бедра и странична част колене, корем и паласки, седалище. „Ако се третира цялото тяло наведнъж, разтопените мазнините ще станат прекалено много, организмът няма да може да ги изхвърли и ще се задръсти цялата лимфна и отделителна система“, обяснява Радостина Николова. От многото токсини и мазнини ще се натовари черният дроб, който може да заболи, както и бъбреците и да се повиши холестеролът. Важно е да се знае, че процесът на изхвърляне на излишното продължава в рамките на 20 дни след процедурата, но през първите 7 дни е най-интензивно.

Кожата се стяга

След ултразвуковата процедура, идва ред на радиочестотния лифтинг. Радиочестотните вълни повишавт температурата на клетките, кара ги да произвеждат колаген и по този начин кожата се стяга. Самото затопляне стимулира кръвообращението в третираната зона.

„Често бивши спортисти имат целулит и то по предната част на бедрата. Причината е, че когато вече нямат активна дейност, върху мускулите им започва да се образува мастно депо. Затова е добре да правят поддържащи тренировки“, казва още козметикът.

Важно е да се знае, че по време на процедурите не се правят упражнения за стягане на мускулите на обработваните зони, защото ще се блокира изхвърлянето на втечнените мазнини. Може да се правят само кардио упражнения, за да се повиши кръвообращението и чистенето да се ускори.

Не се яде солена храна

По време на процедурите, а и след това, не е добре да се яде солена храна, защото солта задържа вода в организма. А хората, които имат склонност към образуване на целулит, е хубаво да сменят белия хляб с черен. За да се помогне на токсините да се изведат по-бързо от организма, е добре вечер краката да се топят в топла вода с морска сол за 10-15 мин. Така се подобрява циркулацията на лимфата. А, за да се стимулира кръвообращението, проблемните зони може да се мажат с антицелулитен продукт, но загряващ.

Процедурата на една зона продължава около 30 мин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X