Напишете дума/думи за търсене

Вендузи за отслабване

Познати още от древността, днес вендузите стават все по-популярни. Любими са на звездите заради това, че водят до бързо отслабване и чистят токсините от организма. Освен това помагат и при много болести.

Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън, Виктория Бекъм, Никол Ричи – всички те залагат на най-модерната терапия с вендузи за отслабване. Чрез нея се подобрява кръвообращението и се стимулира метаболизмът. Само няколко сеанса обещават сваляне на килограми. Особено полезни са за третиране на целулит. А освен чисто разкрасяващия си ефект те стимулират изхвърлянето на токсините от тялото и помагат срещу задържане на течности.

Терапията с вендузи всъщност съществува от хиляди години. Използва се широко в китайската традиционна медицина, но през последните месеци придоби нова популярност заради употребата й от известни личности. Със следи от вендузи бяха заснети дори състезатели на Олимпиадата в Рио.

Лекуват безплодие

Вендузите се прилагат при различни проблеми - мускулни и ставни болки, респираторни заболявания, артрит. Особено полезни са след силно натоварване и помагат на мускулите да се възстановят. Имат изразен ефект също така и при мигрени. Някои специалисти по източна медицина прилагат тази терапия и при пациентки с гинекологични проблеми и страдащи от безплодие. В Китай тя се използва дори при болни от рак за намаляване на болки.

Духовен аспект

Някои духовни учители дори твърдят, че с такава практика се възстановява потокът на положителната енергия в организма и се получава облекчаване на психично ниво – отърсване от страхове, стари травми и неврози.

Добре е все пак терапията да се прилага само от обучени специалисти, особено ако се търси нетолкова разкрасяващ, колкото лечебен ефект. Освен това е важно да се подчертае, че не е препоръчително да се слагат вендузи на бременни жени, на хора с висока температура, с разширени вени, с рани по кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X