Напишете дума/думи за търсене

Как да се храним, за да слабеем

Храненето бавно е не само добър трик за отслабване, но това е и начин да се насладите и оцените храната. За да се придобие този навик, трябва да се практикува.

Промяната в цялостните ви хранителни навици може да помогне. Опитайте се да ядете по едно и също време на ден, контролирайте размера на порциите и избирайте внимателно храните, които слагате в стомаха.

Хранете се седнали

Ако ядете в движение или пред телевизора, вие сте склонни да поемате повече храна. Когато сте вкъщи, използвайте кухненската маса за всяко хранене. Добре е да готвите сами храна си, така ще й се насладите на всяка хапка, консумирайки я бавно.

Не правете нищо друго, докато ядете

Ако гледате телевизия, четете или си ровите в телефона, е малко вероятно да обърнете внимание на храната си. Това може да ви насърчи да поемате повече храна от необходимото. Оставете телефона си в другата стая, изключете лаптопа и телевизора. Направете времето си за хранене в ритуал без разсейващи средства.

Хранете се в компания

Когато сте ангажирани в разговор по време на храненето, това може да ви забави. Не пропускайте поне едно споделено хранене на ден със семейството си. Ако живеете сами, поканете приятели на вечеря, или ходете на ресторант с тях поне веднъж в седмицата.

Вземете си питие

Никога не пренебрегвайте напитката по време на хранене. Пиенето може да помогне за забавяне на темпа на приема на храната. Течностите помогнат да се запълни коремът, което предотвратява преяждането. Бавното хранене е част от схемите за отслабване. Вода и диетични напитки са добри варианти за питие по време на храненето.

Яжте на всеки 2 до 3 часа

Вместо да имате 3 големи хранения на ден, яжте по-малко храна на всеки 2 до 3 часа. Или хапвайте плодове между храненията. Ако ядете на всеки 2 до 3 часа се уверете, че запазвате дневния прием на калории, които си набавяте с яденето 3 пъти на ден. Това ускорява и метаболизма.

Подбирайте приборите си за храна

Наистина може да забавите темпа на вашето хранене чрез приборите и начина, по който ги използвате. Режете пържолата си постепенно, а не цялата в началото на обяда. Яжте в по-малки съдове. Това ще да ви насърчи да приемате и по-малки хапки. Може да експериментирате с по-неудобни за вас прибори. Пръчиците за хранене са идеални за това.

Дъвчете повече

Дъвченето на ястията ще върне фокуса ви към храната. Ще забави времето между залъците и тяхното преглъщане. Така няма да се храните с пълна уста. Опитайте да дъвчете между 10 до 15 секунди, преди да преглътнете. Опитайте да ядете храна, богата на зеленчуци, пресни плодове и протеини. По-меките храни като печива и картофено пюре може да бъде по-трудно да се дъвчат за продължителни периоди от време.

Яжте по-малки порции

Стремете се да ядете по-калоричната храна в по-малки порции.

Използвайте малки визуални знаци, за да се определи размера на частта от чинията, който трябва да запълните с храна. Въглехидратите е препоръчително да са с размерите на една шайба, а размерът на протеините в порцията трябва да бъде не по-голям от тесте карти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X