Напишете дума/думи за търсене

Как да кажем на различните зодии, че са дебели?

ОВЕН

Много са честолюбиви

Кажете им го директно, но не грубо, защото са честолюбиви и ще се разгневят здравата. Какво ще последва? Ако е жена, ще започне диета. Като не види бърз резултат, ще я смени с друга. След десетата “абсолютно ефикасна, за три дни сваляш 5 кила”, ще ѝ писне. Най-добрият начин е, ако се амбицира.

“Кой, аз ли няма да отслабна по-бързо от теб?” при жените върши чудеса. Мъжете са по-разумни. Не можеш да ги прилъжеш с диета, каквото и да правиш. Единственият начин да се вталят е да намалят яденето. И мъжете, и жените обичат да спортуват, така че могат и да имат шанс.

ТЕЛЕЦ

Пазят окръжност

Попитали радио Ереван: “Съпругата ми е дебела, как да отслабне?” Отговор: “Нека върти обръч.” Нов въпрос: “А ако не влиза в обърча?” Отговор: “Не разваляйте хубавата жена.” Телците обичат да се хранят. За тях голяма част от насладите на живота се концентрират върху езика и небцето. Обичат и мазничко, и сладичко. Но и от соленото не се отказват. Мразят физическите натоварвания. Не пазят линия, пазят окръжност. Метаболизмът им е бавен. Не виждате ли, че са обречени да тънат в блажено доволство? Ако имате сърце да кажете на Телеца, че е дебел, значи заслужавате цялата му ярост.

БЛИЗНАЦИ

Абе, я се виж ти!

Чудо ще е да попаднете на дебел Близнак. Обикновено затлъстяват по други неметаболитни причини - от самота, от мъка и т.н. Не е необходимо да им се казва, че са напълнели, те си го знаят и вече са предприели една-две неуспешни диети.

Също като Овните Близнаците се отегчават, ако няма моментален резултат. Да не говорим, че диета от типа: “В понеделник на закуска яжте това, на обяд - онова, а за вечеря - сурова леща, кисната 3 дни в мълчана вода”, за тях е непосилна, тъй като изисква постоянство. Ако все пак си отворите устата, най-вероятно ще получите отговор: “Абе, я се виж ти.”

РАК

Ама не съм ли напълнял?

На Рака никой не му казва, че е напълнял. Той сам си пита: “Ама не съм ли надебелял? А като ме погледнеш отзад? А в ръцете?” Дори при най-малкото примигване, преди да изстреляте отговора: “На!”, започва голямо суетене.

Ракът проверява подробно коя е най-добрата диета, къде и как да спортува, за да изгори най-много калории. Прави план за действие. Не го плашат диети от рода на: “За обяд - 25 г соев лецитин, 4 г канела, 3 с.л. джинджифил и 5 трохи от пълнозърнест хляб.” Раците обичат да готвят, така че режим, свързан с въртене около печката, им понася идеално.

ЛЪВ

Ще има да се извинявате...

Кой ви би по главата да кажете на Лъвицата, че е качила някое кило и вече не е така блестяща като преди три месеца? В най-добрия случай Нейно Великолепие няма да ви повярва. Ако все пак настоявате, така ще ви се разсърди така, че ще се налага да ѝ купувате много скъп и хубав подарък за сдобряване. Но щом осмисли какво сте ѝ казали, ще се захване амбициозно със задачата - планиране, организиране, Лъвът е в стихията си, когато трябва да се състави режим за отслабване. Слава Богу, Лъвовете имат силен характер и обичат да спортуват. Няма да им е трудно да свалят излишните килограми.

ДЕВА

Не затлъстяват. Точка

Девите не затлъстяват. Точка. Дори когато затлъстяват. Ако се наложи да им се каже: “Миличко, този панталон май ти е поотеснял”, пазете се. Първо, защото силно ще разстроите суетната Дева. Второ, защото ще ѝ е нужно време да приеме факта и да го обмисли. След това ще се заеме методично с отстраняването на проблема. Девите разбират тялото си и процесите в него. Вслушват се в природата и успяват да изберат кое е най-доброто в дадения момент - независимо дали става въпрос за заболяване или затлъстяване. Не е проблем да се ограничават в храната или да спортуват редовно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X