Напишете дума/думи за търсене

Всеки камък лекува и пази дадена зодия

От древни времена хората са вярвали, че представителите на всяка зодия са закриляни от определен минерал, който ги е дарявал със сила или ги е пазел от злото. Също така всеки камък има свойства на пръв поглед невидими, но с годините затвърждаващи своето влияние.

Малахит

За него в езотериката се говори, че укрепва имунната система. Ако го носите със себе си, той ще действа добре на сърцето, черния дроб, жлъчката и далака. Твърдят, че влияе добре на диабетици. Подарете си го ако сте Телец, Дева, Везни, Лъв, Риби, Рак или Водолей. Говори се, че сбъдва желанията и се подарява за защита на малки деца и бебета.

Аквамарин

За този камък се говори, че носи късмет на моряците или на тези, които ще пътуват по вода. Освен това вдъхва смелост и спокойствие и предпазва от уроки малки деца. Действа вдъхновяващо на творците, а в здравословно отношение влияе благотворно на гърлената чакра - при ларингити и ангини. Носи късмет на Рак, Риби, Скорпион, Водолей и Везни.

Аметист

Според древните езотерични знания, аметистът засилва имунната система и стимулира хипофизата и епифизата. Освен това подмладява и лекува главоболие. Предпазва от алкохолна зависимост и наркотици и носи вярност в любовта. Подходящ е за знака на Скорпион, Телец, Везни, Рак и Близнаци.

Ахат

Помага при балансирането на Ин и Ян енергиите. Носи хармония и действа изключително добре на половата и отделителната система. Наричат го още камъка на дълголетието. Подходящ е за Козирог, Водолей, Дева и Овен.

Кехлибар

Казват, че успокоява гърлото и бронхите. Добре е да го носите със себе си ако имате ревматични и артритни болки. Смята се, че пази от лоши намерения и всякаква отрицателна енергия. Подарява се на лекари, творци, медицински персонал и пази децата. Влияе добре на всички зодии, но по-специално на Лъв и Стрелец.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X