Напишете дума/думи за търсене

От какво пазят червените камъни

Червеният цвят символизира огъня – това е цветът на живота, на кръвта, на майчинската енергия. В Япония го свързват със Слънцето, благоденствието и благополучието и твърдят, че предпазва от зли сили, беди, болести и нещастия.

Коралът може да бъде червен или нежно розов, а древните гърци го смятали за символ на безсмъртието и щастието. По-късно го носели за мъдрост и младост. Този камък притежава висок енергиен потенциал и спасява от гняв, ненавист и завист.

Смята се, че коралът лекува главоболие и заболявания на гърлото. Ефективен е срещу проблеми със стомаха. Съгласно Аюрведа, пречиства кръвта, успокоява пламенните натури, лекува възпаления. Днес учените са доказали, че коралът наистина съдържа ценни вещества, които управляват физиологичните процеси в организма. Талисман е на пътешествениците и осигурява успех сред противоположния пол.

Гранатът е наричан камъкът на кралете. Има чудесната способност да съхранява здравето. Тези, които го носят, са енергични и трудоспособни и имат щастлив съпружески живот. Носи късмет на страстните и активни хора, които не жалят сили, за да постигнат целите си. Лекува бронхити и всякакви заболявания на дихателната система. В някои страни се счита, че привлича щастлива любов. Хубаво е да се носи на шията, в сребърен обков. Помага на жените да бъдат спокойни, разсъдливи и мъдри. Рубинът е рядък и скъп камък, който до началото на миналия век е ценен повече дори от диамантите.

В Европа символизира сила, храброст, достойнство, красота и вяра. На Изток – любов, жизнена енергия и здраве. Индийците го свързват със Слънцето. Олицетворява страстта и като талисман носи щастие и любов. Той е „съживяващ” камък – възвръща силите, изпълва с енергия, гони меланхолията и страховете, полезен е за сърцето и мозъка, подсилва паметта, пречиства кръвта. Полезно е да се носи от хора, които имат проблеми със съня. Защитава притежателя си от негативна енергия, пази от врагове. Помага на хората с чисти помисли и благородно сърце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X