Напишете дума/думи за търсене

Камъните влияят енергийно

Минералите са естественият компонент на Земята. Те са природни химични продукти - съединения и по-рядко елементи, възникнали в резултат на разнообразни геоложки процеси, които са протичали в земната кора през различните етапи на нейното развитие. Според фън шуй малките кристали и камъчета влияят енергийно на разстояние от около един метър. Затова се смята, че всички бижута с камъни енергизират и действат лечебно. Най-силно е въздействието им в зоните от тялото, които са близко до кристала.

По-дългите колиета с камъни според фън шуй стимулират сърдечната чакра и оказват целебен ефект върху кръвообращението и сърцето. Също и върху дробовете и дихателния апарат.

Гривните, украсени с камъни пък влияят на биоактивните точки, разположени върху ръцете и регулират проникването и изтичането на енергията през тях. Много са подходящи за тези от вас, които работят с ръцете си.

Носенето на пръстен с кристал стимулира отварянето на енергийните канали в края на пръстите. Според някои тълкувания малкият пръст се свързва с психичната енергия, безименният - със слънчевата енергия или виталността, средният - със силата на волята. Показалецът се свързва с мъдростта, а палецът със собственото его. Смята се, ча ако носите повече пръстени енергиите им се обединяват.

Обеците са в близост с акупунктурните точки, чрез, които се въздейства пряко върху епифизата, наричана от тибетците - третото око. Смята се, че тези камъни развиват интуитивните и психичните способности. Оказват влияние върху главата като цяло, лекуват синусите, очите и ушите.

Кехлибарът

Среща само в някои точки на света и притежават невероятни целебни свойства. Носи се срещу болки в ушите, ангини и други заболявания на гърлото. Използван като гердан или амулет, предпазва от главоболие. Естествения кехлибар е изключително лек.

Планинският кристал

Избавя от кошмари по време на сън. Ако се постави от дясно на корема пък, увеличава млякото на кърмещата жена и регулира дейността на жлъчния мехур. Поставян профилактично всеки ден сутрин и вечер за по 10 минути върху сърдечния енергиен център, гарантира душевно равновесие.

Лунният камък

Казват, че носенето на лунен камък осигурява на жените естествено енергетично и хормонално равновесие. Той помага при менструални болки и пази от нещастия по време на бременност или раждане.

Аметистът

Който носи аметист е бодър. При синузит минералът се затопля в чаша с вода, в която е поставена една чаена лъжичка сол и с него многократно се масажират синусите.

Перлата

Според специалисти перлата запазва младостта и подсилва тонуса на кожата. Перлите трябва да се носят близо до кожата и да се държат далеч от парфюми и гримове. Когато не се носят, не е добре да се оставят на тъмно.

Изумрудът

Освен че прогонва меланхолията, той усилва паметта и изостря зрението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X