Напишете дума/думи за търсене

Кои кристали какво лекуват

Днес кристалите са една от най-актуалните тенденции в бижутата и мнозина се опитват (успешно или не) да се възползват от лечебните им свойства. Всъщност вярата в изцелителната сила на тези красиви и тайнствени камъни датира от хилядолетия. Кристалите носят в себе си уникално съчетание от енергиите на огъня и слънцето, луната и останалите планети от слънчевата система.

И ако обичайните за нас лекарствени средства като таблетките и хирургическия скалпел работят само върху физическото тяло на пациента, то вибрациите на камъните оказват влияние на центровете на духовната енергия, като ги привеждат в синхрон с космическите.

Но не очаквайте от тях ефект на суперхапче – не е достатъчно просто да се издокарате с красиво бижу, за да се отървете чудотворно от здравословните си проблеми. Кристалите по-скоро „водят” човек по пътя на изцелението. Със своята енергия те въздействат на кармичното тяло, върху веригата от причини и следствия в поведението действията и ги променят постепенно, като разплитат кармичните връзки. Така от живота на притежателя на кристал лека-полека си отиват депресията, стресът, постоянните неразрешими проблеми, страховете и неприятностите. И се дава възможност да се започне нов етап от житейския път.

Камъните въздействат на ментално ниво, върху начина на мислене, като изтласкват на повърхността скритите в подсъзнанието негативни мисли и нагласи, работят ползотворно над тях, преобразуват ги.

Под влиянието на кристалите човек осъзнава причините за своите болести и жизнени неуспехи и се учи да ги преодолява. Те засягат и емоционалния план от съществуването ни, като успокояват и ни помагат да преосмислим възникването и изразяването на чувствта, блокират негативните емоции и свързаните с тях комплекси. Това е изключително ценно, тъй като човек трябва да се пречисти от емоционалните токсини, за да настъпи изцеление във физическото тяло.

По пътя на прекия контакт кристалите действат непоредствено на тялото на своя притежател чрез масаж на определени точки. Чрез допира до кожата се променят нейните физически и химически характеристики, като се задействат оздравителни биохимични реакции. Масажът на определени точки влияе добре както на самочувствието и настроението, така и на цялостното здравословно състояние.

Влиянието на един или друг камък върху организма зависи преди всичко от цвета му. Цветовата гама на кристалите действа на определени енергийни центрове на организма. Различните центрове отговарят за определена група органи или системи.

-----------------------------

хипофиза – петерсит

очи – огнен ахат, аквамарин,берил, котешко око, сапфир, тъмносин турмалин

гърло – аквамарин, берил

стомах – огнен ахат, берил

женска репродуктивна система – лунен камък, топаз

зъби – аквамарин

имунна система – аметист, малахит, черен турмалин

метаболизъм – аметист, содалит

мозък – ахат, аквамарин, турмалин, кехлибар

пикочен мехур – оранжев калцит, топаз, кехлибар, яспис

нервна система – ахат, зелен нефрит, зелен турмалин

черен дроб – аквамарин, берил, хелиотроп, червен яспис

храносмилателен тракт – нефрит, зелен яспис

панкреас – червен турмалин

гръбначе стълб – берил, гранат, лабрадорит, турмалин

сърце – гранат, розов кварц, родонит

щитовидна жлеза – азурит, аквамарин, син турмалин, цитрин, кехлибар

ендокринна система – огнен ахат, аметист, розов турмалин, кехлибар, жълт яспис

яйчници – нефрит, топаз, карнеол

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X