Напишете дума/думи за търсене

Фъншуй характеристики на жената вода

Източните учители вярват, че всеки от нас има личен елемент – метал, вода, дърво, огън или земя. Какъв е вашият и какво говори за вас?

В източното учение огромно влияние имат петте елемента, защото се вярва, че те отговарят както за характера, така и за основните ни задачи в този живот. За да се определи личният елемент, се взима последната цифра на годината на раждане – ако сте родени през 1972 г., е 2, а през 1981 г. - е 1 и т.н. Родените дами в година, завършваща на 0 или 1, са метал; на 2 и 3 – вода; на 4 и 5 – дърво; на 6 и 7 – огън; на 8 и 9 – земя.

Днес се обръщаме към тези, родени под знака на водата.

Силна интуиция

В книгата си „Фъншуй за жената“ Соня Льоберт пише, че жената вода притежава забележителна способност за общуване и голяма одухотвореност. Надарена е с изключителна интуиция. Както водата може да премине през всякакви препятствия и да си намери пътя, така и жената вода се стреми да открие целите си по изтънчен и непоколебим начин. Тя е упорита и издръжлива, но понякога остава пасивна и може да ѝ се наложи да се научи повече да отстоява себе си.

Идеална за лекар или журналист

Тъй като жената вода е много чувствителна и изпълнена с любов към околните, много подходящи за нея за професии от социалната сфера.

Някои от тях стават много добри шефове. Те са от типа ръководители, които оставят служителите с убеждението, че те сами са взели решенията и винаги са доволни. Всъщност жената вода умее да се нагажда към всеки и така да извърти нещата, че без да се налага директно, да постигне своето. Много добра е в области като комуникации, журналистика, връзки с обществеността, защото е царица в общуването. Подходяща е и за учител, лекар, актриса или природозащитничка.

Податлива е на влияния

Силните качества на жената вода са именно интуицията ѝ, голямото ѝ сърце и способността ѝ да съчувства на всички. Тя е умна, съобразителна и сръчна. Идеална е за работа в екип, за социални дейности или за творчески професии. Слабите ѝ страни обаче са, че понякога е прекалено несигурна в себе си, раздразнителна и непостоянна. Някои от тези жени дори са затворени, а други - прекалено лесно се поддават на чуждо влияние.

Идеалната гама за жената вода е синята и бялата, както и всякакви аксесоари с перли и кристали. Материалите са нея са памук и коприна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X