Напишете дума/думи за търсене

Фъншуй характеристики на жената огън

Продължаваме поредицата за типовете жени според китайския календар. Източните учители вярват, че всеки от нас има личен елемент – метал, вода, дърво, огън или земя. Какъв е вашият и какво говори за вас?

Вярва се, че петте елемента отговарят както за характера, така и за основните ни задачи в живота. За да се определи личният елемент, се взима последната цифра на годината на раждане – ако сте родени през 1972 г., е 2, а през 1981 г. - е 1 и т.н. Родените дами в година, завършваща на 0 или 1, са метал; на 2 и 3 – вода; на 4 и 5 – дърво; на 6 и 7 – огън; на 8 и 9 – земя.

Досега ви представихме жената метал, жената вода и жената дърво, а сега се обръщаме към тези, родени под знака на огъня.

Самоувереност и амбиция

В книгата си „Фъншуй за жената“ Соня Льоберт пише, че енергията на жената огън носи топлината на лятото, на обедната жега. Този тип дами са импулсивни, открити и много самоуверени. Притежават добри лидерски качества и могат да мотивират хората по позитивен начин да вървят напред.

Ако обаче елементът е прекалено мощен, жената огън може да е изпълнена с прекомерна амбиция, желание да успее на всяка цена, а това води до егоизъм и грубо отношение към околните. Енергията на огъня трябва да се овладее и вкара в правилните коловози, за да може да се използва за добро.

Подходящите професии за този тип жени са бизнес, право, банково дело, реклама и маркетинг, издателска дейност, актьорство, мода.

Силни и слаби страни

Този тип жени са силни, експресивни, състрадателни, способни да ръководят околните, самоуверени, открити, авантюристки, отворени за новото. Но в същото време са нетърпеливи, безцеремонни, егоистични, твърде импулсивни, дори агресивни и прекалено дейни.

Във връзките такива жени имат нужда от мъже, даващи им едновременно стабилност, но и в никакъв случай скучни и еднообразни. Жената огън има необходимост да бъде винаги изненадвана и обича проявите на ухажване и обич. Колкото по-зрелищни, толкова по-добре.

За нея не са подходящи и прекалено консервативните мъже или работохолиците. Жената огън има нужда от партньор, който да е модерен, вечно открит за нови приключения и има достатъчно време за пътешествия и открития.

Идеалните цветове за жената огън са зелено, оранжево, розово и, разбира се, червено. Синьото не е добър цвят за нея, защото я потиска. При аксесоарите най-подходящият избор е злато и скъпоценни камъни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X