Напишете дума/думи за търсене

Фън шуй характеристики на жената земя

Представяме ви последната част от поредицата за типовете жени според китайския календар. Източните учители вярват, че всеки от нас има личен елемент – метал, вода, дърво, огън или земя. Какъв е вашият и какво говори за вас?

В източното учение огромно влияние имат петте елемента, защото се вярва, че те отговарят както за характера, така и за основните задачи в живота ни. За да се определи личният елемент, се взима последната цифра на годината на раждане – ако сте родени през 1972 г., е 2, а през 1981 г. – 1, и т.н. Родените дами в година, завършваща на 0 или 1, са метал; на 2 и 3 – вода; на 4 и 5 – дърво; на 6 и 7 – огън; на 8 и 9 – земя.

Златната среда

В книгата си „Фън шуй за жената“ Соня Льоберт пише, че жената земя е умерена и спокойна. Не залита в крайности, а предпочита златната среда. Кара околните да се чувстват сигурни и защитени.

Жените от този тип са реалистки, здраво стъпили на земята, честни и благонадеждни. Те са добри партньори и имат организаторски талант. Съобразителни са и ръководят добре екипи, имащи нужда от здрава ръка.

Не обича риска

Жената земя не се захваща с нищо, ако няма добра основа под краката си. Тя е консервативна и не предприема неоправдани рискове. Предпочита нещата да се случват бавно, но сигурно. Не обича неочаквани обрати и непланирани ситуации.

Този тип жени са отлични мениджъри, защото не прибързват. Много добре се справят в сфери като политика, медицина, недвижими имоти, администрация, човешки ресурси, образование.

Понякога e нерешителна

Силните страни на жената земя са, че тя е стабилна, уравновесена, спокойна и с реална преценка за нещата. Освен това е честна и вярна, на нея може да се разчита.

Добра организаторка и умееща да ръководи хора.

Слабостите обаче са, че понякога тези жени са неинициативни, бавни и трудно се справят в кризисни ситуации, в които се изисква бърза реакция. Някои дори са нерешителни и прекалено консервативни.

Идеалните цветове за жената земя са зелено, кафяво, бежово, жълто, а като материи – единствено естествени като вълна, памук и кожа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X