Напишете дума/думи за търсене

Фъншуй характеристики на жената дърво

Продължаваме поредицата за типовете жени според китайския календар. Източните учители вярват, че всеки от нас има личен елемент – метал, вода, дърво, огън или земя. Какъв е вашият и какво говори за вас?

В източното учение огромно влияние имат петте елемента, защото се вярва, че те отговарят както за характера, така и за основните ни задачи в живота. За да се определи личният елемент, се взима последната цифра на годината на раждане – ако сте родени през 1972 г., е 2, а през 1981 г. - е 1 и т.н. Родените дами в година, завършваща на 0 или 1, са метал; на 2 и 3 – вода; на 4 и 5 – дърво; на 6 и 7 – огън; на 8 и 9 – земя.

Ето какво трябва да знаете за жените, родени под знака на дървото.

Пълна с енергия

В книгата си „Фъншуй за жената“ Соня Льоберт пише, че жената дърво е насочена към новото, съзидателна и творческа. Тя притежава лидерски качества и умее да води другите, защото винаги е отворена за новото. Интересното е обаче, че въпреки тази си способност жената дърво не обича да работи в екип. Предпочита да разчита най-вече на себе си и самата тя да командва. Този тип жени са много амбициозни, но често се отказват на средата на проект, ако не са доволни от резултата и се заемат с нещо ново. Жената дърво е много съзидателна, способна да вдъхновява околните, енергична, искрена, справедлива и бързо реагираща.

Свободно пространство

От една страна положителните качества на жената дърво са вечният й стремеж към новото, вечното търсене на самоусъвършенстване. Но от друга страна именно тези нейни качества са най-пречещите й. Жената дърво се чувства потисната, ако не се развива свободно, ако не достига бързо върховете, които си е поставила. Тя трудно се оставя да я ръководят и често се противопоставя на шефове. А дори при малък неуспех или провал, изпада в ярост.

Негативните качества на този тип жена включват още неуравновесеност, избухливост, егоизъм, напрегнатост, разпиляност, нервност.

Тя винаги има нужда да се чувства свободна – както в професионален, така и в личен план. Жената дърво не оцелява във връзки с прекалено властни или ревниви партньори.

Идеалните професионални среди за тези дами са медийния и музикалния бизнес, туризмът и спорта. За предпочитане свободни професии, даващи възможност да се работи не по график, а според творческото вдъхновение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X